Uutiset

Rattijuoppo ajoi väärään suuntaan moottoritiellä –  Poliisi pysäytti ampumalla auton renkaaseen

Kuljettaja yritti jatkaa matkaa tyhjentyneestä renkaasta välittämättä.
Poliisi tutkii edelleen useita alaikäisiin kohdistuneita seksuaalirikosepäilyjä Oulussa. Kuvaaja: Silja Viitala

Poliisi pysäytti rattijuopon ampumalla auton renkaaseen ja kiilaamalla auton poliisiautolla Kymenlaakson Pyhtäällä sunnuntaina aamuyöllä. Tätä ennen kuljettaja oli ajanut moottoritietä suurella nopeudella vastaantulevien kaistaa pitkin.

Ensimmäiset ilmoitukset punaisesta Volkswagen Golf -merkkisestä autosta tulivat Kotkasta Otsolan liittymän kohdilta, jolloin ajoi länteen.

Poliisipartio tavoitti auton Pyhtäällä Siltakylän liittymän tienoilla. Ensin auto pysähtyi, mutta lähti sitten uudestaan liikkeelle. Tällöin poliisi ampui yhden laukauksen auton renkaaseen, jolloin se tyhjeni. Kuljettaja yritti tästä huolimatta jatkaa matkaa, mutta poliisi sai auton pysähtymään kiilaamalla sen poliisiautolla. Auton kuljettaja ei tehnyt vastarintaa.

Tilanteessa kukaan ei loukkaantunut.

Epäillään useista rikoksista

Auton kuljettaja oli nelikymppinen mies, joka puhalsi 1,8 promillen lukeman. Lisäksi miehelle tehty huumepikatesti näytti hänen käyttäneen amfetamiinia.

Poliisi pyytää yhteydenottoja ja havaintoja tapahtumasta. Erityisesti odotetaan yhteydenottoja niiltä, jotka ovat joutuneet tilanteessa vaaraan. Tiedot voi ilmoittaa puhelinnumeroon 0504479574 tai sähköpostiosoitteeseen: rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi.

Miehen epäillään syyllistyneen useisiin tapon yrityksiin, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Poliisin aseenkäytön laillisuuden tilanteessa selvittää Valtakunnansyyttäjänvirasto.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti