Uutiset

"Rauha on sitä, ettei koulussa tarvitse pelätä" – Presidentti Niinistön maakuntakierrokset päättyivät Ouluun

Presidentti Sauli Niinistö korosti koulurauhan ja kaverirauhan merkitystä tavatessaan lauantaina kouluikäisiä lapsia Oulussa.

Oulun kaupunginteatterissa järjestetyssä lastenjuhlassa presidentti totesi rauhan olevan myös sitä, ettei koulussa tarvitse pelätä.

-Yksi osa rauhaa on kouluraha, ettei koulussa tarvitse pelätä, eikä kukaan kiusaa tai sano mitään ilkeää. Joskus joku voi jäädä syrjään ja yksin, mehän silloin huomaamme hänet ja tuomme mukaan. Ja tämä on todella tärkeää, presidentti kysyi lapsilta, presidentti sanoi lapsille.

Lastenjuhlasta presidenttipari siirtyi Oulun keskustaan, jossa hän tapasi oululaisyleisöä. Myös siellä hän korosti rauhan merkitystä sekä sitä, miten Suomen pitää osaltaan edistää rauhan syntymistä maailmassa.

-Suomea ei mikään uhkaa, mutta maapallo käy koko ajan pienemmäksi ja olemme riippuvaisia toisistamme.

Tällä hän viittasi erityisesti ympäristökysymyksiin ja arktisen alueen pelastamiseen. 

-Väitän, että jos menetämme arktisen, me menetämme koko maapallon. Siksi Arktisen neuvoston puheenjohtajamaana Suomen kärkiasia on arktisen alueen pelastaminen.

Presidentti Sauli Niinistö on vieraillut Suomi 100 -juhlavuoden aikana jokaisessa maakunnassa. Maakuntakerroksen viimeinen kohde oli Oulu.

-Minun kannaltani tärkeää on tietenkin se, että kaikki maakunnat tulevat huomatuiksi valtiovallan taholta. Kansalaistapaamisissa on tuotu esille myönteistä viestiä Suomesta, mutta samalla myös kansainvälinen tilanne on puhututtanut. On puhuttu myös kotiseutujen asioista, Niinistö totesi.

Oulussa Niinistö osallistuu Suomi100 -juhlavuoden pääjuhlaan yhdessä puolisonsa Jenni Haukion kanssa.

Ennen illan juhlatilaisuutta hän pudottaa avauskiekon jääkiekko-ottelussa, jossa kohtaavat Oulun Kärpät ja Porin Ässät. Ennakkosuosikin nimeämisen suhteen presidentti oli varovainen.

-Jos Jenni kuulee, nyt pitää olla varovainen näissä, Jennihän on porilaisena ässien kannattaja. Sarjataulukon perusteella ennakkosuosikki taitaa olla kotijoukkue. LM–HäSa

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti