Uutiset

Rauma hiljentyi suruliputukseen kuolonkolarin uhrien muistoksi — Kirkkoherra: "Elämä pysähtyy nyt monissa kodeissa, ja alueen nuoret tarvitsevat paljon tukea"

Kolmen nuoren raumalaismiehen kuolema on järkyttänyt Rauman kaupunkia. Kriisiryhmä on parhaillaan paikalla oppilaitoksessa, jossa yksi uhreista opiskeli. Illalla seurakunta kokoaa kaupunkilaiset suruhartauteen.
Torstaina aamupäivällä kolaripaikalla näkyi auki raapiutunutta maata, palojälkiä ja sammutusvaahtoa. Kuva: Pekka Lehmuskallio
Torstaina aamupäivällä kolaripaikalla näkyi auki raapiutunutta maata, palojälkiä ja sammutusvaahtoa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Sivullinen henkilö yritti pelastaa nuorukaisia onnettomuusautosta Raumalla myöhään keskiviikkoiltana, kertoo poliisi. Yksikään auton sisällä olleista miehistä ei kuitenkaan päässyt ulos ajoneuvosta.

Poliisipartio saapui onnettomuuspaikalle kuusi minuuttia hälytyksen jälkeen. Auto oli tuolloin täysissä liekeissä, eikä sen lähelle voinut enää mennä kuumuuden takia.

Kukaan heti onnettomuuden jälkeen paikalle saapuneista sivullisista ei ollut nähnyt ulosajoa.

Poliisi tiedotti torstaina iltapäivällä, että kaikki menehtyneet olivat täysi-ikäisiä raumalaisia nuoria miehiä. Poliisin käsityksen mukaan uhrit tunsivat toisensa.

Poliisi on toimittanut suruviestin kaikkien menehtyneiden omaisille. Omaisille on myös tarjottu kriisiapua.

Lännen Median tietojen mukaan ainakin kaksi turmassa kuolleista nuorista oli opiskelijoita. Koulutuspäällikkö Kari Toivonen toisen asteen ammatillista koulutusta järjestävästä WinNovasta vahvistaa, että yksi uhreista opiskeli oppilaitoksessa.

– Meillä on surutyö käynnissä, ja kriisiryhmä parhaillaan paikallaan, Toivonen sanoo.

Toivonen pyytää oppilaille rauhaa käsitellä asiaa, eikä kommentoi tunnelmia oppilaitoksessa tämän enempää.

Kipeä vaihe edessä

Rauman seurakunta aloitti puolenpäivän aikaan torstaina suruliputuksen kaupunkia ravistelleen onnettomuuden takia. Liput ovat puolitangossa kirkkoherranvirastolla ja muutamissa kirkoissa iltayhdeksään saakka.

– Järkyttävää, kommentoi Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski onnettomuutta Lännen Medialle torstaina aamupäivällä.

Kosken mukaan onnettomuus on järkyttänyt koko kaupunkia. Kaupunki on esittänyt suruvalittelut kuolleiden nuorten omaisille.

Iltakuudelta seurakunta järjestää suruhartauden Pyhänristin kirkossa vanhan Rauman puolella. Kirkkoherra Henry Liivola kertoo, että paikalla on useita pappeja, diakoniatyöntekijöitä ja nuorisotyöntekijöitä valmiina tukemaan ihmisiä surussa ja järkytyksessä.

– Toistaiseksi seurakuntaan ei ole tullut vielä paljoa yhteydenottoja. Tietoa onnettomuudesta ja menehtyneiden henkilöllisyydestä on tihkunut vain vähän, kertoo Liivola.

Seurakunta on jo ottanut yhteyttä alueen oppilaitoksiin ja seurakunnan työntekijät ovat kaikkien asukkaiden käytettävissä.

Rauma on pieni, vajaan 40 000 asukkaan kaupunki. Varmaa on, että valtaosa raumalaisista nuorista tuntee tai tietää jotakin kautta turman uhreja.

Liivola arvioi, että alueen nuoret tulevat tarvitsemaan lähiviikkoina paljon tukea ja keskusteluapua.

– Näin monen nuoren yhtäaikainen kuolema on todella riipaisevaa ja harvinaista. Varmasti elämä pysähtyy monissa kodeissa. Tulee läheisten menetyksen kipu ja paljon isoja kysymyksiä siitä, että miksi tällaista tapahtuu ja mitä tämä tarkoittaa, Liivola sanoo.

– Kodeissa käydään varmasti kipeää vaihetta läpi. Seurakunta haluaa ja on valmis tukemaan kaikessa. Meillä on paljon työntekijöitä ja mahdollisuuksia auttaa.

Turman syy arvoitus

Kolmennuoren miehen hengen vienyt onnettomuus tapahtui kello 22.31 Kodisjoentiellä, kun Raumalta Kodisjoen suuntaan matkalla ollut nuorten auto syöksyi ulos tieltä.

Poliisin mukaan auton vauhti turmahetkellä oli kova. Tieosuudella nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa, ja jäljistä päätellen kuljettaja ajoi ylinopeutta.

Poliisin tutkinnassa on selvinnyt, että auto lähti luisuun mutkassa, luisui piennarta pitkin ja törmäsi lopulta betoniseen ojarumpuun ja puihin.

Auto syttyi nopeasti tuleen, mutta syttymissyy ei ole vielä poliisin tiedossa.

Pelastuslaitos saapui paikalle pian poliisin jälkeen. Uhrien pelastamiseksi ei ollut mitään tehtävissä.

Poliisi tutkii onnettomuutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksina. Lisäksi poliisi suorittaa kaikkien uhrien osalta kuolemansyyntutkinnan.

Poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Torstaina kuolonkolarista muistuttivat tapahtumapaikalla enää auki raapiutunut tienpenkka ja metsänpohjaan hiljalleen sulava sammutusvaahto. Törmäyspaikalla näkyi palojälkiä.

Turma-auto oli viety pois.

Uusimmat

Fingerpori

comic