Uutiset

Raumalla hiljennyttiin muistamaan liikenneonnettomuudessa menehtyneitä nuoria: ”Kipeä ja sanaton suru on täyttänyt kaupunkimme”

Noin puoli tuntia kestäneessä suruhartaudessa sytytettiin kynttilät menehtyneiden nuorten muistoksi torstai-iltana.
Rauman Pyhän Ristin kirkossa sytytettiin torstai-iltana kynttilät kolmelle liikenneonnettomuudessa menehtyneelle nuorelle. Suruhartaudessa puhui muun muassa Rauman seurakunnan kappalainen Valtteri Virta. Kuva: Anu Elo
Rauman Pyhän Ristin kirkossa sytytettiin torstai-iltana kynttilät kolmelle liikenneonnettomuudessa menehtyneelle nuorelle. Suruhartaudessa puhui muun muassa Rauman seurakunnan kappalainen Valtteri Virta. Kuva: Anu Elo

Rauman Pyhän Ristin kirkossa hiljennyttiin torstai-iltana muistamaan myöhään keskiviikkona liikenneonnettomuudessa menehtyneitä kolmea nuorta raumalaismiestä.

Suruhartauteen oli saapunut uhrien omaisia, ystäviä ja muita kaupunkilaisia.

– Paljon on särkynyt tänään monen kaupunkilaisemme elämässä. Olemme tilanteessa, jossa kolmen nuoren miehen elämä päättyi yllättäen. Kipeä ja sanaton suru on täyttänyt kaupunkimme, totesi puheessaan Rauman seurakuntapastori Markku Mikkola.

Mikkolan lisäksi hartaudessa puhuivat kappalaiset Valtteri Virta ja Riitta Granroth.

Noin puolen tunnin suruhartaudessa sytytettiin kynttilät menehtyneiden nuorten muistoksi. Musiikkiesityksistä vastasivat kanttori Jukka Ritakorpi ja Sauli Ahvenjärvi.

Seurakunta tukee hädän hetkellä

Kirkossa oli mahdollisuus keskustella hartauden jälkeen pappien, diakoniatyöntekijöiden ja nuorisotyöntekijöiden kanssa.

– Toistaiseksi seurakuntaan ei ole tullut vielä paljoa yhteydenottoja, kertoo kirkkoherra Henry Liivola.

Varmaa on, että valtaosa raumalaisista nuorista tuntee tai tietää jotakin kautta turman uhreja. Liivola arvioi, että alueen nuoret tulevat tarvitsemaan lähiviikkoina paljon tukea ja keskusteluapua.

– Kaikki sanat ovat näissä hetkissä heikkoja. On erittäin vaikeaa edes kuvitella sitä kipua ja tuskaa, jota näiden nuorten vanhemmat joutuvat nyt kokemaan. Monessa kodissa tilanne koetaan varmasti epäoikeudenmukaisena ja vääränä.

Liivola haluaa kuitenkin muistuttaa kaikkia surun ympäröimänä olevia siitä, että seurakunta on valmis tukemaan niin uhrien läheisiä kuin muitakin tukea tarvitsevia. Rauman seurakunta esittää surunvalittelut onnettomuudessa menehtyneiden läheisille.

Seurakunta halusi suruhartauden kautta tukea kaikkia raumalaisia, joita onnettomuus on koskettanut. Myös Rauman kaupunki esitti torstaina syvän osanottonsa menehtyneiden omaisille ja muille läheisille.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti