Uutiset

Ravintolat ja kahvilat saivat avata terassinsa Kreikassa – "Tunnen olevani jälleen elossa"

Koronaviruspandemian kolmas aalto on koetellut pahoin Kreikkaa. Iso osa maassa todetuista koronavirukseen liittyvistä kuolemista on raportoitu viime kuukausien aikana. Lehtikuva// AFP / LOUISA GOULIAMAKI

Kreikassa ravintolat ja kahvilat saivat maanantaina jälleen avata terassinsa asiakkaille kuuden kuukauden sulun jälkeen. Pöydissä saa kuitenkin istua maksimissaan kuusi ihmistä, ja tarjoilijoiden täytyy käyttää maskia ja käydä koronavirustestissä kerran viikossa.

–  Tänään tunnen olevani jälleen elossa, aivan kuin minut olisi elvytetty, vitsaili eläkkeellä oleva Andreas Riminiotis nauttiessaan tunnelmasta Ateenassa sijaitsevan kahvilan terassilla.

–  Ennen kuin kahvilat sulkeutuivat marraskuussa, tulin tänne joka päivä juomaan kahvia ja juttelemaan ystävieni kanssa, Riminiotis lisäsi.

Koronaviruspandemian kolmas aalto on koetellut pahoin Kreikkaa. Iso osa maassa todetuista koronavirukseen liittyvistä kuolemista on raportoitu viime kuukausien aikana.

Rajoituksia on kuitenkin poistettu hiljalleen. Ei-välttämättömät yritykset ja koulut saivat avata ovensa viime kuun alussa. Esimerkiksi kello yhdeltätoista illalla alkava ulkonaliikkumiskielto on kuitenkin edelleen voimassa koko maassa.

Kreikassa on todettu noin 345  000 koronavirustartuntaa ja yli 10  400 virukseen liittyvää kuolemaa. Asukkaita maassa on noin 10,8 miljoonaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic