Uutiset

Ravintoloihin lisärajoituksia koronan leviämis- ja kiihtymisalueille – Pohjois-Karjala siirtyi myös kiihtymisvaiheeseen

Matkailu- ja ravintola-alan yritysten edunvalvojan MaRan mukaan ravintolatoiminnan rajoitukset syöksevät alan yhä pahempaan ahdinkoon.
Ravintolassa pitää olla jokaiselle vielä oma istumapaikka, mikä rajoittaa yhä yökerhojen mahdollisuutta ottaa normaalia asiakasmäärää sisään. Kuva: Silja Viitala
Arkistokuva: Silja Viitala

Koronapandemian pahimmassa eli leviämisvaiheessa olevissa Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa ravintoloiden rajoituksia tiukennetaan.

Samat rajoitukset ovat jo voimassa niin ikään leviämisvaiheessa olevalla Uudellamaalla. Sääntely tiukkenee myös toiseksi pahimpaan vaiheeseen eli kiihtymisvaiheeseen siirtyvillä alueilla.

Hallituksen asetuksen mukaiset kiristykset tulevat voimaan perjantaina puolenyön aikaan ja ovat voimassa 15. joulukuuta saakka.

Leviämisalueilla anniskelu päättyy kymmeneltä illalla

Ravintolat Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Pohjois-Pohjanmaalla saavat olla auki 23:een saakka ja anniskelu päättyy klo 22. Ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, käytössä on puolet asiakaspaikoista. Ruokaravintoloissa asiakaspaikoista voidaan käyttää 75 prosenttia.

Ravintolat saavat avata ovensa sulkemisen jälkeen uudelleen aikaisintaan klo 5. Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske huoltoasemien yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Kiihtymisvaiheessa olevien Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Satakunnan, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Kainuun ja Pohjois-Karjalan ravintoloissa alkoholin anniskelu on sallittu kello 7–22. Pohjois-Karjala siirtyi kiihtymisvaiheeseen torstaina, asiasta tiedotettiin torstaina illalla.

Ravintola, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, saa olla auki kello 24–23 ja käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muut ravintolat saavat olla auki kello 01–24 ja käytössä saa olla 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Savossa, Lapissa ja Ahvenanmaalla ei rajoituksia asiakaspaikkoihin

Pohjois-Savon, Etelä-Savon, Lapin ja Ahvenanmaan maakunnissa ei edelleenkään rajoiteta ravintoloiden asiakaspaikkoja.

Näissä maakunnissa ravintolat saavat anniskella alkoholia kello 7–24. Ravintola, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, saa olla auki klo 02–01. Muiden ravintoloiden aukioloaikoja ei rajoiteta.

Alueen epidemiatilanteen mukaan säädettävien rajoitusten on tarkoitus vähentää ihmisten sosiaalisia kontakteja tiloissa ja tilanteissa, joissa koronavirustaudin on todettu leviävän tehokkaasti.

MaRa vaatii uutta kustannustukea hallitukselta

Matkailu- ja ravintola-alan yritysten edunvalvojan MaRan mukaan ravintolatoiminnan rajoitukset syöksevät alan yhä pahempaan ahdinkoon.

Pikkujoulukausi on ravintoloissa menetetty ja tammi–helmikuuta odotetaan MaRan mukaan alalla pelonsekaisin tuntein. Matkustusrajoitukset pitävät ulkomaalaiset matkailijat pois Suomesta ainakin helmikuuhun asti.

MaRa vaatii, että hallitus valmistelee nopeasti uuden kustannustuen korvaamaan marraskuun alun jälkeen syntyneitä tappioita.

Uusimmat

Fingerpori

comic