Uutiset

Ravintoloitsija ampui porttikiellon saaneen asiakkaan Kirkkonummella – tuomittiin taposta lähes kymmenen vuoden vankeuteen

Ravintoloitsija ampui porttikiellon saaneen asiakkaan Kirkkonummella. Lehtikuva/Mikko Stig

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona vankeuteen ravintoloitsijan, joka ampui aiemmin porttikiellon saaneen asiakkaan Kirkkonummella maaliskuun alussa.

Miehen mukaan uhri uhkasi häntä tappamisella, kun tälle ei myyty. Mies sanoi pelänneensä uhria tämän aiemman aggressiivisen käytöksen takia sekä siksi, että hän tiesi tällä olevan aiempaa väkivalta- ja henkirikoshistoriaa.

Kun uhri yritti miehen mukaan syöksyä hänen poikansa ja tämän tyttöystävän päälle, mies otti valmiiksi ladatun pienoiskiväärin ja ampui. Luodeista kaksi osui uhria päähän ja yksi oikeaan kylkeen.

Mies vetosi hätävarjeluun, mutta oikeuden mukaan tilanne ei oikeuttanut aseella ampumista. Uhrin hallusta ei löytynyt minkäänlaista asetta tai astaloa.

Käräjäoikeus tuomitsi Tuomo Kalervo Heinonsalmen, 46, taposta, ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta yhteensä yhdeksän vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen.

Uusimmat

Fingerpori

comic