Uutiset

Rehula, kaikkien sote-ryhmien isä, kiersi ja voitti

Keskustan varapuheenjohtajapelissä koettiin tunteikkaita hetkiä.

Ehdokkaita oli viisi, joten oli selvää, että yksi tunnetuimmista neljästä ehdokkaasta pettyy. Putoajan penkille joutui tällä kertaa varapuheenjohtaja Antti Kurvinen.

Eniten ääniä keräsi varapuheenjohtaja Katri Kulmuni, toiseksi pomppasi Hannakaisa Heikkinen ja kolmanneksi ylsi varapuheenjohtaja Juha Re­hu­la.

Rehulan voitto oli täpärä; hän voitti Kurvisen vain 26 äänellä. Eipä ole ensi kerta, kun keskustan puoluekokouksessa varapuheenjohtajia valitaan varsin pienin äänienemmistön.

Etukäteen varapuheenjohtajakolmikon ja siihen pyrkineen Heikkisen mahdollisuuksia pidettiin aika tasaisina. Joissakin puheenvuoroissa uumoiltiin, josko nyt olisi ollut Rehulan vuoro pudota kyydistä. Eipä ollut.

Rehula taisi olla itsekin tästä huolissaan ja siksi hän kiersikin ahkerasti kenttää. Siihen avautui hyvät mahdollisuudet, kun hän ei enää ole ministerinä. Rehulan perhe- ja peruspalveluministerin pestinhän peri Annika Saarikko (kesk.).

Rehula tunnetaan sote-soturina. Hän on sorvannut useita malleja, istunut lukuisissa työryhmissä ja vetänyt viime hallituskaudella eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokuntaa.

Hän myönsi pitäessään esittelypuhetta, että jännittää.

Rehula on ollut varapuheenjohtajana jo vuodesta 2012. Moni pitää jaksoa pitkänä. Ehkä kuitenkin ajateltiin, että varapuheenjohtajistoon tarvitaan myös yli viisikymppistä ”veteraania.”

Rehula kertoi Lännen Medialle lauantaina, että hän edesauttoi aika mojovasti estääkseen puoluekokouksen ja Jukolan viestin päällekkäisyydet.

Ilman sote-veteraanin väliintuloa keskustan puoluekokous olisi ehkä ollut ensi viikonloppuna, jolloin Rehula saa seurata Jukolan viestiä omassa kotikunnassaan Hollolassa.

Kokousväki kuiskutteli myös, että ehkä Rehulan tanssiesitys John Travolta lanneliikkein sai ainakin keskustanuoret huomaamaan, että miehessä on vielä liikettä ja vetoa.

Keskustanuoret pyysivät kaikkia ehdokkaita esittelemään tanssitaitojaan.

-Tämä on ol­lut pa­rem­pi kam­pan­ja kuin yk­si­kään ai­em­pi, jos­sa olen ol­lut mu­ka­na, Rehula totesi äänestystuloksen kuultuaan.

Ehkä tämä kertoo siitä, että Rehula teki töitä olan takaa, mutta se kannatti. Ratkaisevat 26 ääntä löytyivät.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic