Uutiset

Rentoudu juhannuksena sup-laudalla – katso videolta parhaat suppausvinkit

Suppailun harrastajamäärät kasvavat edelleen selvästi viime vuoteen verrattuna, sup-yrittäjä Jarno Rautio sanoo.

-Harrastajamääriä on kuitenkin vaikea arvioida, sillä usein perheeseen hankitaan yksi tai kaksi lautaa, ja niitä sitten käyttää useampi perheenjäsen.

Sup-lautoja on Raution mukaan joka tapauksessa myyty Suomessa tuhansia.

-Viime vuonna moni siirsi laudan hankinnan kylmän kesän takia tälle kesälle.

 

Aloittelijakin pärjää rantavesissä Raution mukaan nopeasti lyhyen opastuksen jälkeen. Muutama turvaseikka on silti syytä pitää mielessä.

-Karkuremmin täytyy aina olla kiinni, samoin pelastusliivit pitää olla päällä. Mukaan on myös hyvä ottaa juotavaa ja puhelin, ja liian kauas rannasta ei aloittelijan kannata lähteä, Rautio listaa.

 

Sup-joogaa on Suomessa harrastettu jo muutaman vuoden ajan, ja viime kesän iso suppailuhitti oli kalastus. Tälle vuodelle ei Raution mukaan suurta uutuutta ole luvassa, mutta suunta on selvästi kohti pitkiä matkoja ja retkeilyä.

-Ihmiset haluavat kokeilla rajojaan pitkillä matkoilla myös sup-laudoilla. Enää ei riitä mökiltä puolen tunnin melonta juuri ennen saunaa.

-Tiedän yhden, joka suppailee koko Suomen rannikon läpi ja toisia, jotka aikovat suppailla lahden yli Ruotsiin, Rautio sanoo.

 

Joogaohjaaja Ariela Atias ei ihmettele sup-joogan suosiota. Tasapainoilu kelluvan laudan päällä haastaa kokeneetkin joogaajat.

-Jos keskittyminen herpaantuu, huomaa äkkiä olevansa vedessä, Atias nauraa.

Joogaaminen laudan päällä yhdistää Atiaksen mukaan monta houkuttelevaa asiaa: raittiin ilman, rauhoittavan veden, auringon, liikunnan ja keskittymisen.

-Jooga on sup-laudalla myös lihaksille vaativampaa kuin matolla. Sen tuntee nopeasti reisissä, keskivartalossa ja käsivarsissa. Siksi tunneilla tarjotaan aina helpompikin vaihtoehto.

Sup-lauta saattaa houkutella myös aivan uusien asentojen kokeilemiseen.

-Jos on lämmintä, veteen putoaminen on vain hauskaa. Laudalla voi hassutella ja kokeilla ensimmäistä kertaa vaikka päällä seisontaa.

 

Katso videolta sup-ohjaaja Ville Kasarin tekniikkavinkit:

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic