Uutiset

Restamaxin toimitusjohtaja: "haluan nostaa esiin yökerhon järjestyksenvalvojan sankarillisen toiminnan"

Ainakin kolmea ihmistä puukotettiin torstain ja perjantain välisenä yönä Joensuussa Ilona-yökerhossa. Itä-Suomen poliisin tiedotteen mukaan yksi uhreista oli tilanteeseen väliin mennyt ravintolan vahtimestari.

Poliisi kertoo, että kaikkien uhrien vammat ovat erittäin vakavat. Puukotuksen tekijöitä oli kaksi ja ehtivät paeta yökerhosta Joensuun Ruutukaavalta juosten etelään päin.

Ilona-yökerhot ovat osa Restamax-konsernia. Restamaxin toimitusjohtaja Aku Vikström ei muista, että vastaavaa puukotustragediaa olisi tapahtunut suomalaisissa yökerhoissa.

-Tämä on poikkeuksellisen ikävä ja ainutlaatuinen tapaus. Yökerho suljettiin heti tilanteen jälkeen. Henkilökunta rauhoitettiin ja he menivät kotiin nukkumaan. Heille annetaan ammattilaisten neuvoilla tänään kriisiapua, Vikström sanoo Lännen Medialle.

Restamaxin toimitusjohtaja haluaa erikseen nostaa esiin yökerhon vahtimestarin sankarillisen toiminnan. Ilonan järjestyksenvalvoja sai puukotuksessa vammoja ja hän on tällä hetkellä sairaalahoidossa.

-Järjestyksenvalvoja uhrasi oman turvallisuutensa suojelemalla asiakkaita, henkilökuntaa ja sivullisia. Tämä on hyvä esimerkki, kuinka ammattimaisella järjestyksenvalvonnalla estetään yökerhoissa sivullisten vakavammat vammat, Vikström sanoo.

”Suomalaiset yökerhot ovat edelleen turvallisia”

Hänen mukaansa suomalaiset yökerhot ovat edelleen turvallisia paikkoja viettää iltaa. Vikström muistuttaa, että kotona tapahtuu väkivaltarikoksia ihan eri mittaluokassa kuin ravintoloissa.

Joensuussa Helsinkiin on lähtenyt Restamaxin järjestyksenvalvontayksikkö. Puukotus käydään rauhassa läpi henkilökunnan kanssa ja vasta sitten päätetään, aukaistaanko Ilona vielä viikonloppuna.

Poliisin mukaan puukotuksesta epäillyt ovat noin 175–180 senttimetriä pitkiä. Toinen etsityistä henkilöistä on hoikka ja hänellä on siilitukka. Hänellä oli yllään valkoinen t-paita, farkkushortsit ja tennarit.

Toinen epäillyistä on ruumiinrakenteeltaan hieman tukevampi. Hänellä on yllään vihreä kauluspaita, lippalakki, tummat polvipituiset housut ja tennarit.

Poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja tapahtumapaikalta. Poliisin tiedotteen mukaan puukotuksen uhreja saattaa olla enemmän kuin poliisilla on tällä hetkellä tiedossa.

Kaikki tiedot ja havainnot asiasta pyydetään ilmoittamaan Itä-Suomen poliisille puh. 0295 456 461.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic