Uutiset

Riihimäen kolmioraide helpottaisi itä-länsi-suunnassa pendelöivien elämää: Tampereen ja Lahden välinen matka-aika lyhenisi

Hämeen, Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Tampereen kauppakamarit ehdottavat, että VR ottaisi Riihimäen kolmioraiteen myös henkilöliikenteen käyttöön.

-Riihimäen kolmioraide nopeuttaisi Kaakkois-Suomesta pendelöivien matka-aikaa esimerkiksi Tampereelle noin puolellatoista tunnilla, Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen laskee.

Lisäksi Lahden ja Hämeenlinnan välinen pikajunayhteys lyhenisi 40 minuuttiin.

VR:n matkustajaliikenteen johtajan Maisa Romanaisen mukaan VR suhtautuu kauppakamarien ehdotukseen myönteisesti.

-VR alkaa suunnitella pilottikokeilua, joka yhdistäisi Tampereen ja Lahden kolmioraiteen kautta.

Kauppakamarien mukaan junayhteydet voisi synkronoida Pietarin Allegro-junavuorojen kanssa. Eerikäisen mukaan tällä hetkellä Tampereelta Pietariin junalla matkustava on mennyt ensin Tikkurilaan ja hypännyt siellä Allegroon.

-Tikkurilassa käynniltä säästyisi, jos junat menisivät Tampereelta suoraan Lahteen.

Romanainen toteaa, että kokeilussa voisi nimenomaan selvittää, olisiko nopeammalle yhteydelle Tampereelta Lahdessa pysähtyvään Pietarin-junaan kysyntää.

Hän lisää, ettei kolmioraiteen käyttöönotto matkustajaliikenteelle ole kuitenkaan aivan yksinkertaista. Kolmioraidetta kulkeva juna nimittäin ohittaisi Riihimäen aseman.

-Kolmioraiteen käyttö ei olisi Riihimäki-lähtöistä, Romanainen muotoilee.

Riihimäen kolmioraide otettiin tavaraliikenteen käyttöön viime kesänä. Raiteen tarkoituksena on nopeuttaa tavarajunien kulkua Tampereen ja Kouvolan välillä. Aiemmin tavarajunien piti käydä Riihimäen asemalla vaihtamassa veturin paikkaa.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic