Uutiset

Riittääkö Väyrysen hurja loppukiri?

Presidenttikisaan pyrkivän Paavo Väyrysen esikunnasta tiedotettiin viikko sitten, että kasassa on noin 15 000 kannattajakorttia. Väyrysen tarvitsee taakseen 20 000 korttia, jotta hän voisi asettua kansanliikkeen ehdokkaaksi tammikuun presidentinvaaleihin. Aikaa on joulukuun 12 päivään asti, eli ensi viikon tiistaihin.

Lisätietoa on luvassa huomenna, kun kansalaisliike järjestää tiedotustilaisuuden. Väyrysen kampanjavastaava Seppo Hauta-aho ei paljasta etukäteen korttien määrää, mutta muotoilee, että vauhti on ollut hyvä.

Yleensä keräyksissä tulee loppuryntäys. Kampanjaa on vauhdittanut kannattajakorttien jako ilmoitusliitteenä lehtien välissä.

Yksi Väyrysen korttien superkerääjä on  Jorma Grönlund. Ylöjärveltä. Hänellä on hallinnassaan 1 330 kannattajakorttia. Hän on eniten kortteja kerännyt kannattaja.

Grönlundilla on käytössään hyvin yksinkertaiset kikat kannattajakorttien saamiseksi.

-Alan jutella vastaantulijoille. Siitä se lähtee. Minulla ei ole käytössäni mitään rekvisiittaa.

Grönlund aloitti keruun heinäkuun 16. päivänä.

-Sain silloin hyvän startin. Pääsääntöisesti olen kerännyt kortteja Pirkanmaalla, mutta sehän ei kerro siitä, että kaikki olisivat pirkanmaalaisia. Olen tavannut ihmisiä eri puolilta Suomea.

Grönlund toteaa, ettei hän ole hetkeäkään edes epäillyt, etteikö tarvittavaa määrää kortteja saataisi kokoon.

-Alkuperäinen tavoite oli, että kuudes joulukuuta mennessä tavoite olisi täynnä. En tiedä, minkä luvun he tiistaina ilmoittavat, mutta töitä totta kai jatketaan. Kortteja pitää kerätä varmaan päälle eli vähän yli, jotta jää hylkyvaraa.

Grönlund huomauttaa, että presidentti Sauli Niinistön kannattajakorttien keräykseen osallistui noin 17 000 kerääjää. Jäseniä kokoomuksessa on yli 40 000.

-Meillä on kansalaispuolueessa jäseniä noin 30 ja rapiat. Aktiivisia kerääjiä on muutama kymmenen. Toinen merkille pantava asia on, että teemme työtä ilman rahoitusta.

Marssijärjestys korttien keruussa menes nyt niin, että 12. joulukuuta nimet pitää luovuttaa ja perustaa valitsijayhdistys. Sen jälkeen 21. joulukuuta on virallinen ehdokasasettelu ja ehdokasnumeroiden jako.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti