Uutiset

Rikoksista tuomitun Hakkaraisen fanit pommittavat törkyviesteillä uhria — Eduskunnan turvallisuusjohtaja: Täysin poikkeuksellista

Perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen maanantaina Helsingin käräjäoikeudesta saama rikostuomio poiki törky- ja vihapostitulvan uhrille. Hakkaraisen pahoinpitelyn ja seksuaalisen ahdistelun uhriksi joutuneelle kansanedustaja Veera Ruoholle (kok.) tulvii henkilöön käyviä halventavia viestejä.

Lännen Median haltuunsa saamat viestit sisältävät muun muassa Ruohon ulkonäön pilkkaamista, syyllistämistä, halveksimista ja jopa uhkaamista. Eduskunnan turvallisuusyksikkö pitää viestitulvan sisältöä ja sävyä täysin poikkeuksellisena.

-Ne käyvät suoraan henkilöön. Tähän saakka edustajien palautepostissa on ollut enimmäkseen kyse asioista, ja vaikka sisältö on toisinaan ollut typerää, viesteissä on harvoin menty rikoksen puolelle, eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola kommentoi asiaa Lännen Medialle.

Ruohon saamat viestit on toimitettu eduskunnan turvallisuusyksikköön. Kansanedustajien turvatoimiin liittyvät yksityiskohdat ovat salaisia, mutta eduskunnan turvallisuusyksikkö toimii tiiviissä yhteistyössä poliisin kanssa.

-Rikosepäilyt siirtyvät viranomaisille, jotka myös hoitavat näiden asioiden tutkinnan, Savola toteaa.

 

Ydinviesti kaikissa naiskansanedustajan tällä viikolla saamissa törkyviesteissä vaikuttaa olevan voimakas sympatia Ruohon pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta tuomittua Teuvo Hakkaraista kohtaan.

Useissa viesteissä viitataan Ruohon poliisi- ja kamppailulajitaustaan syyllistäen uhria siitä, ettei tämä laittanut kännistä Hakkaraista ”kuriin”, ”nippuun” tai ”pussannut” tätä takaisin.

”Hyvin moni nainen on elämässään joutunut humalaisen väkisinsuutelun kohteeksi. Tästä on yleensä selvitty huumorilla”, yksi kirjoittajista toteaa ja lisää perään miettivänsä, ”pitäisikö naisia olla poliiseina ollenkaan”.

”Älä tule kadulla vastaan enää ketään, joka tunnistaa ruhosi. Hyvää yötä loikkari.”

Moni kirjoittajista näkee, että oikeusprosessissa on kyse yhteiskunnan rahojen tuhlauksesta ja syyttää Ruohoa ”valehtelijaksi” ja ”rahastajaksi”.

”Ahne paskiainen!” ”Nyt on ainakin raastuvassa luokiteltu sinun arvosi.” ”Olet kaiken sen pahan ruumiillistuma mitä vihaan!!”

 

Törkytulvan kohteeksi joutunut Veera Ruoho on hämillään viestien määrästä ja sisällöstä. Vihaviestien tulva alkoi heti rikostapahtuman jälkeen viime joulukuussa, kun perussuomalaiset tulivat itse julkisuuteen asian kanssa.

Kun syyteharkinta tuli julkisuuteen huhtikuun lopussa, Ruoho sai puhelimeensa muun muassa pornokuvan. Ruoho ei halua kommentoida kovin yksityiskohtaisesti tuntemuksiaan, mutta myöntää, että kohu ja tapahtumiin liittyvä syyllistämisen sekä vääristely ovat vaikuttaneet häneen.

-Koen pelkoa, huolta ja kummallisesti myös häpeää, sillä aina on ihmisiä, jotka uskovat mustamaalaamistani. Olen alkanut vältellä liikkumista julkisilla paikoilla, Ruoho kertoo.

-Joka kerta, kun saan ilmoituksen uutisesta, jossa on mainittu nimeni, ahdistun, että mitä nyt taas.

 

Pahinta Ruohon mukaan ovat vaikutukset hänen perheeseensä: kun pieni lapsi puhuu kaverinsa kautta kuulemastaan äidin väkisinsuutelusta. Paha oli myös syksyllä tullut viesti: ”Luuletko, että saat mitään sympatiaa, kun lapsenne tapetaan.”

-Olen alkanut miettiä jopa ulkomaille muuttamista, että lapseni ei tarvitsisi kohdata tällaista. Samalla mietin, että vaientaminen on näiden tahojen tavoitekin.

-Moni näkee tekijän tässä uhrina. Tuskin viestit tähän loppuvat, kun juhannus on edessä ja ihmiset käyttävät alkoholia, Ruoho huokaa.

Helsingin käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen. Syyttäjä on jo ilmoittanut valittavansa siitä hovioikeuteen.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti