Uutiset

Rinne hämmästelee uusinta Brexit-käännettä parlamentin istuntokauden siirtelystä: "Hyvin ristiriitaista Johnsonin toiminta"

Pääministeri Antti Rinne osallistuu sdp:n ministeriryhmän kokoukseen Savonlinnassa.
Pääministeri Antti Rinteen hallitus on pyrkinyt nopeuttamaan ulkomaalaisen työvoiman lupakäsittelyä.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) kommentoi Savonlinnassa uutista, jonka mukaan Britannian hallitus aikoo yrittää pidentää parlamentin istuntotaukoa.

Siten parlamentille jäisi vain erittäin lyhyt aika estää pääministeri Boris Johnsonin aikeet, joiden mukaan britit jättävät EU:n lokakuun lopussa ilman erosopimusta.

– Johnsonin viesti oli ollut eilen se, että hän on nyt saanut sen verran valoa päämiesten tapaamisesta, että hän keskittyy asioiden viemiseen eteenpäin omassa parlamentissaan.

– Tänään tulee sitten tuollainen viesti, että parlamentin aloitusta siirretään. Se kertoo minulle, että hyvin ristiriitaista on Johnsonin toiminta, Rinne sanoi.

Rinne kertoo tarjonneensa apuaan EU-komission Brexit-neuvottelijan Michel Barnierin rinnalla brittien tilanteessa auttamiseksi.

– Tällä hetkellä tilanne näyttää sen verran sekavalta, että täytyy odottaa sen selkiytymistä Britannian päässä, ennen kuin voi nähdä, että jotakin voisin auttaa.

Britannian pääministeri Boris Johnson on pyytänyt kuningatarta keskeyttämään parlamentin istuntokauden syyskuun toisella viikolla. Kansanedustajat palaisivat takaisin vasta 14. lokakuuta.

Uusimmat

Fingerpori

comic