Uutiset

Rinne kertoi niskalaukaus-vertauksensa taustan - paljasti, kuka vertausta käytti

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne selvensi keskiviikkoiltana Facebook-sivullaan käyttämäänsä niskalaukaus-vertausta.

Rinne totesi viime viikolla Aamulehdessä aktiivimallista, että ihmisten polvilleen laittaminen on järjetöntä. Hän kertoi saaneensa palautetta, jossa ihmiset ovat sanoneet, että hallituksen politiikka tuntuu siltä, että halutaan laittaa työttömät polvilleen ja antaa heille niskalaukaus.

Kommenttia paheksuttiin sosiaalisessa mediassa. Sanavalintaa pidettiin rankkana, koska sisällissodasta on kulunut sata vuotta.

Nyt Rinne kertoi Facebook-päivityksessään, että hän tapasi viime viikolla kampanjatilaisuudessa viisikymppisen korkeakoulutetun naisen, joka oli jäänyt pari vuotta sitten työttömäksi. Nainen oli lähettänyt kaikkiaan 350 työhakemusta eikä hän ollut saanut kuin muutaman vastauksen. Niissäkin vastauksena oli, ettei valinta tällä kertaa kohdistunut häneen.

Nainen oli sanonut tilaansa toivottomaksi.

Kun puhe kääntyi aktiivimalliin, nainen oli sanonut, että hänestä tuntuu, että työttömät halutaan laittaa polvilleen ja antaa niskalaukaus.

Rinteen mukaan kyseessä oli osaava ja aktiivinen ihminen, jolla oli täysi oikeus kertoa tunteistaan. Rinne kertoi ymmärtävänsä, mitä naisen vertaus tarkoitti.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic