Uutiset

Rinteen aseman ratkaiseva puoluehallituksen kokous käynnissä – Keskusta toivoo sdp:n vetävän johtopäätökset

Antti Rinteen asema pääministerinä on puntarissa. Sdp:n puoluehallitus on parhaillaan koolla. Oman puoluehallituksen kokouksensa päättänyt keskusta toivoo sdp:n vetävän johtopäätökset, joilla luottamus hallitukseen palautuu.
Antti Lindtman saapui puoluehallituksen kokoukseen. Kuva: Kimmo Penttinen
Antti Lindtman saapui puoluehallituksen kokoukseen. Kuva: Kimmo Penttinen

Sdp:n puoluehallitus on kokoontunut puoluetoimistoon Helsingin Hakaniemessä maanantain dramaattisten käänteiden takia. Puolueen puheenjohtajan Antti Rinteen asema pääministerinä on vaakalaudalla.

– Laineet lyövät nyt korkealla. Katsotaan, mitä keskustan puoluehallitus päättää, sanoi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman saapuessaan kokoukseen.

Antti Rinne ei sen sijaan kommentoinut asemaansa saapuessaan puoluetoimistolle.

Keskustan eduskuntaryhmä pui Rinteen asemaa kokouksessaan aiemmin päivällä, minkä jälkeen puoluehallitus jatkoi asian käsittelyä. Keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni totesi, että puolue toivoo nykyisen hallituspohjan jatkavan mutta odotti sdp:n vetävän johtopäätökset. Hän ei kuitenkaan suoraan viitannut Antti Rinteen asemaan pääministerinä vaan pitäytyi muotoilussaan luottamuksen palauttamisesta hallitustyöskentelyyn.

Jupakassa on Rinteen toiminnasta Posti-kiistassa. Rinne on sanonut, että Postin hallitus toimi vastoin maan hallituksen linjausta suunnitellessaan pakettilajittelijoiden siirtoa tytäryhtiöön ja halvempaan työehtosopimukseen. Epäselvyyttä ovat aiheuttaneet muun muassa Rinteen eduskunnassa antamat vastaukset, joita on pidetty ristiriitaisina.

Postin ympärillä vellonut kohu johti jo perjantaina omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) eroon ministerintehtävistä.

Juttua on täydennetty klo 19.50. Päivitetty aikamuotoja ja korjattu Lindtmanin sitaattia.

Uusimmat

Fingerpori

comic