Uutiset

Risikko kiittelee poliisin toimintakykyä - mellakat imevät voimia muilta töiltä

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) pitää poliisin toimintaa Tampereen mielenosoitusten yhteydessä esimerkillisenä.

-Tämä osoittaa taas kerran, että Suomen poliisi pystyy toimimaan tällaisissa uhkaavissakin tilanteissa ja ylläpitämään turvallisuutta.

Poliisi otti yhteensä neljä ihmistä kiinni Tampereen keskustassa lauantaina päivällä Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) ja heitä vastustaneiden ryhmittymien mielenosoitusten yhteydessä. Neljästä kiinni otetusta yksi on otettu kiinni rikosperusteisesti ja kolme uhkaavan käytöksen vuoksi.

Poliisin arvion mukaan suuri osa heidän ajastaan meni kahden mielenosoittajajoukon pitämisessä erillään toisistaan. Osan vastamielenosoittajista sanotaan käyttäneen myös kovaäänisiä paukkupommeja poliisia vastaan.

Loukkaantuneita ei ollut tullut poliisin tietoon iltapäivän aikana.

Mielenosoitukset vaimenivat alkuiltaan mennessä.

Risikon mukaan riittävä ennaltaehkäisevä toiminta ja tilanteen hallinta eivät kuitenkaan ole itsestäänselvyyksiä, vaan ne vaativat poliisilta resursseja ja niiden jatkuvaa päivitystä.

-Väkeä täytyy olla riittävästi. Nyt 200 poliisia turvasi tilannetta.

Mielenosoittajia Tampereella laskettiin olleen yhteensä noin 500-600.

Risikko muistuttaa myös siitä, että tämänkaltaisten mellakoiden hoito vie paljon voimia ja resursseja pois poliisin muilta toiminnoilta.

Hänen mukaansa poliisi valvoo Tampereen tilannetta myös sunnuntain puolella.

-Vielä ei voi huokaista helpotuksesta.

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen edustajat marssivat lauantaina Tampereen keskustan läpi Laukontorilta oikeustalolle. Pirkanmaan käräjäoikeuden on määrä päättää vielä lokakuun aikana, määrätäänkö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminta lakkautettavaksi.

Sisäministeri ei kommentoinut tätä asiaa lauantaina.

-Se on oma juttunsa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic