Uutiset

RKP haluaa paikan keskemmältä istuntosalia – Henrikssonin mielestä eduskunnan oikea laita ei kuvaa puolueen politiikkaa

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson haluaa siirtää puolueen kansanedustajien istuinpaikat eduskunnan istuntosalissa oikealta reunalta keskemmälle.

– Meidän paikka ei ole oikealla reunalla, vaan lähempänä keskustaa kokoomuksen ja keskustan välissä. Nykyinen istuinpaikka antaa väärän viestin puolueen asemasta ja sen harjoittamasta politiikasta, Henriksson sanoi Lännen Medialle ja Kalevalle perjantai-iltana Oulussa.

RKP:n edustajien sijainnin salissa pitäisi Henrikssonin mielestä kuvastaa enemmän puolueen poliittista linjaa. Hän muistuttaa, että kristillisdemokraatitkin ovat poliittisesti enemmän oikealla kuin RKP.

Asiasta pitää Henrikssonin mukaan ryhtyä keskustelemaan hyvissä ajoin ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

Poliittinen kartta on viime vuosina muuttunut, kun uusia puolueita on tullut eduskuntaan. Tämän pitäisi Henrikssonin mukaan näkyä myös istuntosalin järjestyksessä.

RKP:n paikka puhemiehestä katsoen oikealle on vakiintunut itse asiassa teknisistä syistä. Aiemmin oli tärkeää, että puolueen kansanedustajat olivat fyysisesti lähellä tulkkeja.

Nykyaikaisen tekniikan ansiosta tällaiseen ei Henrikssonin mielestä ole enää tarvetta.

Istuntosalin paikkojen vaihtamisen taustalta löytyy myös ajatus, miksi RKP järjestää puoluepäivänsä tällä kertaa Oulussa. Puolue haluaa laajentaa kannattajakuntaansa nykyistä laajemmalle.

– RKP:llä on hyvä tilaisuus toimia nykyisessä poliittisessa tilanteessa, hän toteaa.

Valiokunnan vuotajan motiivi ihmetyttää

Perustuslakivaliokunnan keskeneräisen lausunnon vuotaminen julkisuuteen herättää Henrikssonissa monia kysymyksiä. Hän kysyy, millaisella motiivilla vuotaja on liikkeellä.

– Minulla ei ole siihen vastausta, hän toteaa.

Henriksson pitää vakavana julkisuudessa esitettyjä näkemyksiä, joiden mukaan valiokunnan lausuntoluonnos olisi päätynyt myös valtioneuvoston jäsenille.

Hän toteaa, että siinä tapauksessa vuodon takana voi olla jokin muukin taho kuin perustuslakivaliokunta.

Henriksson pitää hyvänä asiana sitä, että puhemies Paula Risikko (kok.) on kutsunut puolue- ja ryhmäjohtajat neuvonpitoon ensi viikolle saman pöydän ääreen, jotta päästään miettimään, miten luottamus palautetaan.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic