Uutiset

Rovaniemeläinen jalkapallofani Tomi Kähkönen: "Ajattelin, onko pommiuhkaus jokin vitsi"

 

Rovaniemeläinen Tomi Kähkönen oli juuri päässyt kotiin, kun hän kuuli Rovaniemen Keskuskentälle kohdistuneesta pommiuhkauksesta. Kähkönen oli ollut kaverinsa kanssa seuraamassa illan jalkapallo-ottelua.

– Ensimmäisenä kävi mielessä, että onko tämä jokin vitsi. En mie oikein muuten osaa tähän suhtautua, hän sanoo Lännen Medialle.

Kähkönen oli lähtenyt kotiin illan pelistä noin kymmentä vaille kuusi maanantai-iltana. Hänen mukaansa RoPS:in ja VPS:n peliä oli seuraamassa ihan mukavasti yleisöä, vaikka ilma oli kylmä ja tuulinen.

– Puolet yleisöstä oli lähtenyt jo kymmenen minuuttia aiemmin, ettei ollut edes ruuhkia pelin jälkeen.

Rovaniemen palloseuran mukaan ottelua oli seurannut noin 1 400 katsojaa.

Kähkösen mukaan nyt tehty pommiuhkaus ei vaikuta hänen turvallisuudentunteeseen millään tavoin, vaikka tuoreessa muistissa on myös uudenvuoden vaihteen uutiset, jossa kerrottiin ISISin Lappi-aiheiset propagandakuvat herättivät pelkoa Lapin matkailukeskuksissa.

– En mie ihan sataprosenttisesti jaksa usko, että tänne mitään vakavia tulisi. On tämä kuitenkin iso uutinen, ei siitä mihinkään pääse. Mielenkiinnolla odotan, mitä poliisi sanoo asiasta, Kähkönen kertoo.

Aktiivisesti urheilua seuraava Kähkönen aikoo siis mennä kannustamaan kotipaikkakunnan seuraa jatkossakin.

– Totta kai menen katsomaan pelejä.

Rovaniemen Palloseuran puheenjohtaja Risto Niva kertoi Lännen Medialle, että poliisi tuli itse kertomaan asiasta paikan päälle.

– Poliisi kertoi asiasta meille turvallisuuspäällikön kautta, että kentällä on pommiuhka. Tuolloin suurin osa yleisöstä oli jo lähtenyt pois ja kentällä oli enemmänkin työntekijöitä ja talkoolaisia, Niva kertoo.

Niva itse on pahoillaan tilanteesta.

– Toivottavasti kyseessä on huono pila. Ei kyllä hyvä asia siinäkään tapauksessa. Sairasta pilaa tämä on, ja näihin pitää suhtautua vakavasti, hän sanoo.

Rovaniemen Keskuskenttä sijaitsee kaupungin keskustassa. Kenttä on Veikkausliigassa pelaavan RoPSin kotikenttä.

Poliisi kertoi illalla puoli yhdeksän jälkeen, ettei alueelta löytynyt räjähteitä tai mitään niihin viittaavaa. Poliisi lopetti alueen eristyksen ja ilmoitusta tutkitaan perättömänä vaarantuottamuksena. LM-HÄSA

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic