Uutiset

Runsaat lumisateet hankaloittavat junaliikennettä maanantaina – Matkustajien kannattaa varautua peruuntumisiin

Osa pääkaupunkiseudun lähiliikenteen maanantaiaamun ja iltapäivän junavuoroista on päätetty perua kokonaan. Myös kaukojunien vuoroja saattaa peruuntua.
Talviset sääolosuhteet vaikeuttavat ratojen ja junakaluston kunnossapitoa. Arkistokuva. Kuva: Jukka Vuokola

Runsas lumikertymä hankaloittaa junaliikennettä maanantaina. Valtionyhtiö VR:n mukaan lähiliikenteeseen on luvassa supistuksia. Myös kaukoliikenteen matkustajien kannattaa varautua myöhästymisiin ja mahdollisiin peruuntumisiin. Kaukoliikenteen vuoroja ei kuitenkaan peruta etukäteen.

VR:n mukaan sääolosuhteet vaikuttavat etenkin junaratojen vaihteiden kääntymiseen ja sähköjärjestelmiin. Sää aiheuttaa ongelmia myös junakalustolle.

Osa pääkaupunkiseudun lähiliikenteen maanantaiaamun ja iltapäivän junavuoroista on päätetty perua kokonaan. VR on tehnyt päätöksen yhdessä Helsingin seudun liikenteen (HSL:n) ja Finrailin kanssa. ”Peruutuksilla pyritään varmistamaan, että muu liikenne voidaan ajaa aikataulussa. ”, VR:n tiedotteessa todetaan.

HSL-liikenteessä harvennettu vuorotarjonta koskee huomenna A- ja K-junia. Maanantaiaamuna kello 6–9 välillä joka toinen A-juna perutaan ja ne ajetaan 20 minuutin vuorovälillä. K-junat ajetaan myös 20 minuutin vuorovälillä klo 6–14.

Lisäksi VR lähiliikenteessä perutaan Helsinki-Riihimäki-väliltä kaikki D-junat maanantaina. Myös kello 15.51 Helsingistä lähtevä R-juna 9693 perutaan.

Muu lähiliikenne ja kaukoliikenteen junavuorot pyritään ajamaan VR:n mukaan normaalien aikataulujen mukaan. VR kehottaa matkustajia kuitenkin tarkistamaan junien aikataulut etukäteen.

Uusimmat

Fingerpori

comic