Uutiset

Ruohonen-Lerner perustelee äänestämistään Suomen metsäteollisuutta vastaan: Ympäristöarvot painoivat

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner äänesti viime viikolla Suomen hallituksen ja suomalaisen metsäteollisuuden tukemaa hiilinielujen laskemistapaa vastaan yhdessä Heidi Hautalan (vihr.), Merja Kyllösen (vas.) ja Sirpa Pietikäisen (kok.) kanssa.

-Ennen äänestystä puntaroin sitä informaatiota, mitä sain kansalaisjärjestöiltä ja mitä metsäteollisuuden edustajilta. Molemmilla oli hyviä perusteluja, mutta vaakakupissa painoivat enemmän ympäristöarvot, Ruohonen-Lerner sanoi maanantaina eduskunnassa järjestämässään tiedotustilaisuudessa.

Kysymys oli Ruohonen-Lernerin mukaan myös siitä, kenen laskelmiin luottaa.

-Pyrkimys on, että luotetaan niihin asiantuntijoihin, joilla on painavampaa sanottavaa. Sen pohjalta tehdään omat ratkaisut, hän sanoi.

Ruohonen-Lerner kertoi äänestäneensä Suomen eduskunnassa esimerkiksi ydinvoiman lisärakentamista vastaan. Hän kyseenalaisti myös Suomen edun esimerkiksi Talvivaaran kaivoksen tukemisessa.

Hiilinielukysymyksessä ja suhtautumisessa ydinvoimaan Ruohonen-Lerner on täysin eri linjoilla kuin perussuomalaiset puolueena. Puolue korostaa tekevänsä työtä Suomen teollisuuden ja sen työpaikkojen puolesta,

-Omaa kantaa ei ollut helppo määritellä. Meillä on mielipiteenvapaus eikä europarlamentissa ole sellaista puoluekuria, että kaikkien on pakko äänestää samalla lailla, Ruohonen-Lerner puolustautuu.

Halla-aho: Äänestäjä saa arvioida edustajaansa vaaleissa

Hiilinieluasiassa perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho äänesti Suomen hallituksen ja metsäteollisuuden kannan mukaisesti. Se kanta voitti EU-parlamentissa täpärästi.

-Itse olen henkilökohtaisesti ja puolueen puolesta iloinen, että äänestys päättyi niin, kuin se päättyi, Halla-aho sanoi.

Hänkin mainitsi, että europarlamentissa ryhmäkuri loistaa poissaolollaan, koska eri maiden edustajilla on erilaisia kansallisia intressejä ja mielipiteitä asioista.

-Suomessa on pitkälti henkilövaalijärjestelmä toisin kuin monissa muissa maissa, joissa on listavaalijärjestelmä.Suomen järjestelmä korostaa yksittäisten edustajien henkilökohtaisia mielipiteitä. Se antaa myös äänestäjille mahdollisuuden arvioida vaaleissa oman edustajansa toimintaa, Halla-aho sanoi.

Ruohonen-Lerner jatkaa perussuomalaisissa, vaikka arvioi heti puolueen hajoamisen jälkeen kesäkuussa, että liittyisi Uuteen vaihtoehtoon (nykyisiin sinisiin), jos olisi kansanedustaja.

-Puoluekokouksen jälkeen jaettiin hyvin paljon väärää informaatiota, ja ehkä olin vietävissä. Kun tapasin puoluekokouksen jälkeen vanhoja perussuomalaisia, niin kaikki sanoivat, että ovat jäämässä perussuomalaisiin. Puoluekokouksen jälkeen luotiin vääriä mielikuvia, että lähes kaikki ovat lähdössä perussuomalaisista, hän sanoo.

Pirkko Ruohonen-Lerner

Nousi EU-parlamentin jäseneksi varasijalta toukokuussa 2015. Tuli Sampo Terhon (nykyään sin.) tilalle.
Perussuomalaisten kansanedustaja 2007-2015 Uudenmaan vaalipiiristä.
Valittiin jatkokaudelle eduskuntavaaleissa 2015, mutta valitsi siirtymisen EU-parlamenttiin.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2011-2014.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic