Uutiset

Ruotsin Malmössä hyökkäys koululla, kaksi henkilökuntaan kuulunutta naista sai surmansa – oppilasta epäillään murhasta

Hyökkäyksen yksityiskohdista ei ole kerrottu ja poliisin mukaan tapahtumien kulkua selvitellään. Ruotsalaislehtien mukaan epäillyllä oli mukanaan muun muassa teräaseita.
Etelä-Ruotsissa Malmössä tapahtui eilen myöhään iltapäivällä koulussa hyökkäys, jossa kuoli kaksi koulun henkilökuntaan kuulunutta naista, kertoo poliisi. Kuolleet naiset olivat kumpikin viisissäkymmenissä. Lehtikuva/AFP

Etelä-Ruotsissa Malmössä tapahtui eilen myöhään iltapäivällä koulussa hyökkäys, jossa kuoli kaksi koulun henkilökuntaan kuulunutta naista, kertoo poliisi. Kuolleet naiset olivat kumpikin viisissäkymmenissä.

Poliisi on ottanut kiinni 18-vuotiaan miehen, jota epäillään murhasta. Kiinniotettu on koulun oppilas. Hänet kerrotaan otetun kiinni pian sen jälkeen, kun ensimmäiset poliisin yksiköt pääsivät koululle. Poliisin mukaan epäilty ei tarvinnut hoitoa kiinniottamisen jälkeen.

Tapahtumiin ei epäillä liittyvän muita tekijöitä.

Hyökkäyksen tarkemmista yksityiskohdista ei ole kerrottu ja poliisin mukaan tapahtumien kulkua selvitellään.

–  Edessä on paljon työtä, jotta voidaan ymmärtää mitä tapahtui ja mikä on motiivi tämän kamalan tapahtuman taustalla, Pohjois-Malmön alueen poliisin edustaja Åsa Nilsson kertoo tiedotteessa.

Aftonbladet: Epäilty soitti itse hätänumeroon ja kertoi veriteosta

Poliisi sai tiedon vakavasta rikoksesta Malmön keskustassa sijaitsevassa koulussa maanantaina iltapäiväviiden jälkeen. Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n mukaan koululle hälytettiin iltapäivästä suuri määrä poliisin yksiköitä ja ambulansseja.

SVT:n mukaan poliisin lehdistöedustaja Nils Norlingin mukaan poliisi hälytettiin paikalle jonkinlaisen tappelun tai rähinän vuoksi.

–  Paikalle matkalla olleet partiot saivat sitten tietoa, joka selvensi, että kyseessä oli väkivaltainen ja erittäin vakava tapaus, Norling lisäsi SVT:n mukaan.

Aftonbladetin mukaan epäilty olisi soittanut itse hätänumeroon hyökkäyksen jälkeen ja kertonut murhanneensa kaksi ihmistä sekä laskeneensa aseensa. Lehden tietojen mukaan epäillyllä oli ollut mukanaan veitsi ja kirves.

Malmölaislehti Sydsvenskan kertoo epäillyllä olleen näiden lisäksi myös vasara. Lehden mukaan poliisi ei ole suostunut kommentoimaan käytettiinkö hyökkäyksessä jonkinlaisia aseita.

Kellonajasta huolimatta paikalla oli paljon oppilaita

Ruotsalaisuutistoimisto TT:n haastattelema henkilö kertoo istuneensa bussissa, kun hän näki koululla olleen kuusi tai seitsemän poliisiautoa.

–  Sitten vain näin, kuinka paikalle tuli pikkuhiljaa lisää poliisiautoja ja sitten näin myös, kuinka he ryntäsivät kouluun, hän kertoi TT:lle ja sanoi uskoneensa jotain vakavaa tapahtuneen.

Hän poistui bussista, meni koululle ja näki etäältä, kuinka koululta vietiin pois henkilö, jonka kasvot näyttivät olleen veressä.

Tapahtumien aikoihin koululla oli noin 50 ihmistä. Erään koulun opettajan mukaan paikalla oli myöhäisestä kellonajasta huolimatta paljon oppilaita.

–  Olen shokissa. Koulu on suunnattoman rauhallinen, eikä siellä ole tavallisesti epäsopua, opettaja sanoi.

Paikalla olleen SVT:n toimittajan mukaan oppilaat olivat mahdollisesti olleet koululla valmistautumassa musikaaliin. Toimittajan mukaan eräs oppilas kertoo nähneensä, kuinka kaksi verissä päin ollutta ihmistä vietiin pois paareilla.

Poliisi kertoi maanantai-iltana, että paikalta oli viety ambulanssilla sairaalaan kaksi koulun henkilökuntaan kuulunutta. Heitä ei kuitenkaan saatu poliisin mukaan pelastettua.

Illan aikana poliisi teki koululla etsintöjä aseet kädessä. Poliisin mukaan koululla on jälleen turvallista.

Uusimmat

Fingerpori

comic