Uutiset

Ruotsissa Stefan Löfven saa uuden mahdollisuuden päästä pääministeriksi – jo kolme yritystä muodostaa hallitus epäonnistunut

Stefan Löfven toimii Ruotsin virkaatekevänä pääministerinä.

Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja ja virkaatekevä pääministeri Stefan Löfven pääsee yrittämään hallituksen muodostamista jälleen kerran Ruotsissa.

Ruotsin valtiopäivien puhemies Andreas Norlén ilmoitti perjantaina, että valtiopäivät äänestää joulukuun alussa, päästääkö se Löfvenin pääministeriksi.

Valtiopäivät on jo kerran äänestänyt Löfvenin eron pääministerin tehtävistä.

Näin kävi heti syyskuun vaalien jälkeen.

Löfven on toiminut pääministerinä neljä vuotta.

Löfven sai myös mahdollisuuden muodostaa hallituksen toisena sen jälkeen, kun moderaattien puheenjohtaja Ulf Kristersson ei onnistunut saamaan hallitusta kasaan. Myös Löfven epäonnistui.

Torstaina keskustan puheenjohtaja Annie Lööf kertoi, että hänkään ei onnistunut hallituksen muodostamisessa.

Syyskuun vaaleissa porvariallianssi ja punavihreä blokki saivat lähes tasapelin. Punavihreällä blokilla on yksi edustaja enemmän kuin porvariallianssilla, johon kuuluvat muun muassa moderaatit ja keskusta.

Ruotsidemokraatit nousi ensimmäistä kertaa vaa’ankieliasemaan. Vanhat puolueet ovat vierastaneet yhteistyötä ruotsidemokraattien kanssa.

Puhemies Norlén kertoi ajoittaneensa äänestämisen uudesta hallituksesta reilun viikon päähän, jotta puolueilla olisi mahdollisuus valmistautua äänestykseen.

Norlén ei suostunut perjantain tiedotustilaisuudessa ennustamaan, mitä tapahtuu sen jälkeen, jos Löfven ei saa kannatusta tulevassa äänestyksessä.

– Etenemme askeleen kerrallaan, Norlén sanoi.

Puhemies sanoi tiedostaneensa, että Ruotsissa toivotaan jo ratkaisua pattitilanteelle.

Uusimmat

Fingerpori

comic