Uutiset

Saapuva lumimyräkkä vaikeuttaa lentoliikennettä Suomessa: Finnair peruu 19 lentoa maanantailta

Lentoyhtiö Finnair on ilmoittanut peruvansa kaikkiaan 19 lentoa maanantaina 2. huhtikuuta. Syynä on Suomeen ennustettu kova lumisade vuoksi. Yhtiö tiedotti peruutuksista sunnuntaina iltapäivällä.

Lisäksi yhtiö ilmoittaa, että joidenkin lentojen lähtöaikoja siirretään myöhemmäksi. Joissain lennoissa siirto on 15 minuuttia, joissain kaksi tuntia. Peruttujen lentojen joukossa on sekä kotimaan että ulkomaan lentoja.

-Jokaiselle asiakkaalle laitetaan henkilökohtaisesti tietoa, jos lentoihin on tullut muutoksia, Annina Metsola Finnairin viestinnästä kertoo Lännen Medialle.

Metsola toivoo, että Finnairin lentoja varanneiden yhteystiedot ovat kunnossa, jotta yhtiö voi tiedottaa asiakkaita muutoksista.

-Jos lento perutaan, niin asiakkaalle tarjotaan uutta reititystä, Metsola sanoo.

Muutama Turusta ja Tampereelta lähtevä lento on määrä korvata maakuljetuksilla.

Lumisade voi vaikuttaa myös siihen, että matkatavaroiden toimituksessa voi olla vaikeuksia. Metsola toivoo, että jos mahdollista, niin matkustajat kulkisivat pelkillä käsimatkatavaroilla.

Jopa 20 senttiä lunta tulossa

Ilmatieteen laitos on ennustanut, että maanantaina Etelä-Suomen yli kulkee poikkeuksellisen voimakas lumisade, ja lunta voi tulla puuskaisen tuulen kanssa jopa 20 senttimetriä.

Liikennevirasto ja poliisi ovatkin toivoneet, että moni pääsiäispyhien viettäjä lähtisi paluumatkalle jo sunnuntaina.

Finnairin lisäksi Myös Finavia kehottaa lentomatkustajia varautumaan lumisateista johtuviin viivästyksiin.

Hidastuksia voi Finavian viestintäpäällikkö Annika Kolan mukaan tulla Helsinki-Vantaalla, jos lennonjohto päättää rajoittaa liikennettä esimerkiksi lumituiskusta johtuvan heikon näkyvyyden vuoksi.

-Kannattaa varautua siihen, että lennot saattavat lähteä tai saapua viipeellä. Se on aina mahdollista erikoisissa säätilanteissa, Kola toteaa sunnuntaina iltapäivällä.

Muutkin lentoyhtiöt voivat ilmoittaa muutoksista lentoaikatauluihin. Kola neuvookin, että matkustajat seuraavat oman lentoyhtiönsä tiedotteita.

Tuuli vaikeutti joulukuussa

Edellisen kerran lentoliikenne vaikeutui joulukuussa 2017 Helsinki-Vantaan lentoasemalla paitsi voimakkaan lumisateen myös kovan tuulen vuoksi.

Kova etelätuuli aiheutti Kolan mukaan sen, että kiitoteiden käyttöä jouduttiin rajoittamaan niin, että syntyi sumppuja. Huono sää ja vielä samaan aikaan osunut ilmailualan ylityökielto johtivat siihen, että useita lentoja peruttiin.

-Tällä hetkellä tiedossa ei ole, että tuuli olisi erityisen hankala, sanoo Kola.

Finnairin viestinnästä kerrotaan, että maanantaina lentoliikennettä ennustettu olevan on tavanomaista päivää vähemmän, koska kyseessä on pyhäpäivä.

Finnairin lentoperuutukset on nähtävissä oheisesta linkistä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic