Uutiset

Saarioisten Valkeakosken tehtaan palon vaikutukset "eivät kovin vakavat"

Tehtaan tuotanto keskeytyi toistaiseksi, vaikka tuli ei levinnyt palvaamosta laajemmalle.

Saarioisten tuotantolaitoksella Valkeakoskella keskiviikkona tapahtuneen tulipalon vaikutukset yhtiölle ja tuotannolle eivät ole kovin vakavat, arvioi alkutietojen perusteella Saarioisten toimitusjohtaja Matti Karppinen STT:lle.

Valkeakosken koko tehtaan tuotanto kuitenkin keskeytyi palon vuoksi. Karppinen ei osannut arvioida vielä keskiviikkona iltapäivällä, miten pitkä katkoksesta tulee.

Hälytys palosta tuli puoli yhdeksän jälkeen keskiviikkoaamuna. Rasvakeittimestä syttynyt tulipalo saatiin sammutettua puolenpäivän jälkeen.

Pelastuslaitoksen mukaan palo levisi tehtaan palvaamoon ja sen kattorakenteisiin.

– Se on sellainen koppi. Palo oli hyvin pienellä alueella, mutta levisi alakerroksesta aina vinttitilaan asti, kuvaili päivystävä palomestari Risto Salonen.

Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Noin viiden metrin alueella palvaamon ympäristössä oli Salosen mukaan vaara tulen leviämisestä. Sivusuunnassa leviäminen saatiin kuitenkin estettyä.

Sähkökaapelien vaurioriski tarkastettava

Tulessa oli Valkeakoskella vain pieni osa tehdasalueesta, mutta koko laitoksen toiminta silti pysäytettiin palon vuoksi.

– Aluksi tyhjennettiin koko rakennus, ja jouduimme katkaisemaan sähköt, Salonen kertoi.

Mahdolliset sähkökaapelien vauriot on hänen mukaansa tarkastettava ennen kuin tehdas voi jatkaa tuotantoa. Vaurioiden vakavuutta Salonen ei osannut arvioida, mutta ne rajoittuvat palvaamoon.

Valkeakosken tehdas valmistaa suuren osan Saarioisten einestuotteista, muun muassa pizzoja, lihapiirakoita ja riisipiirakoita. Alueella sijaitsee myös keskuslähettämö, joka käsittelee kaikki yhtiön tuoretuotteet.

Tehtaan paloa oli sammuttamassa enimmillään yli 20 pelastuslaitoksen yksikköä. STT

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic