Uutiset

Sadat ihmiset tulivat katsomaan prinssi Williamia sateiseen Esplanadin puistoon

Britannian prinssi William saapui Esplanadin puistoon Helsinkiin yhden jälkeen torstaina iltapäivällä.

Esplanadin puisto oli ainoa ilmoitettu paikka, jossa yleisön on mahdollista nähdä Britannian kruununperimyksessä isänsä jälkeen toisena tuleva William.

Sateisesta säästä huolimatta ihmisiä oli saapunut suurin joukoin näkemään vilaukselta prinsessa Dianan esikoispojan.

-Näin prinssin vuonna 1985 Lontoossa Kensingtonin palatsin edustalla, kun Diana vei hänet päiväkotiin, kertoo prinssiä katsomaan tullut Jane Vierikko.

Vierikko odotti iloista jälleennäkemistä.

Esplanadin puistossa oli paikalla myös Joulupukki. Prinssi paljasti keskiviikkona Britannian suurlähetystössä, että hänen lapsensa olivat antaneet isän mukaan joululahjatoivelistan vietäväksi.

Aamupäivällä Slushissa

Prinssin torstaipäivä käynnistyi teknologiatapahtuma Slushista, joka alkoi Helsingin Messukeskuksessa. William osallistui avajaisiin Ruotsin prinssi Danielin kanssa.

Aamupäivällä William vieraili myös Lauttasaaren koululla, jossa hän tapasi opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.). Hän saapui Esplanadin puistoon suoraan kouluvierailulta.

Puistopyrähdyksellä prinssiä opasti Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.). Hän otti prinssin vastaan kansallisrunoilija Johan Ludwig Runebergin patsaalla. Prinssi William ja pormestari Vapaavuori kulkivat kauppatorille ihmisten ympäröimänä.

Esplanadin puistossa on parhaillaan avattu Mantan markkinat.

Pyrähdys päättyi siihen, että prinssi meni Helsingin kaupungintalolle tarjottavalle lounaalle.

Prinssi William poistuu Suomesta iltapäivällä. Sitä ennen hän tutustuu Suomen ilmavoimiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic