Uutiset

Sähköpostivuoto: Kansliapäällikkö Nerg patistaa parantamaan sisäministeriön työnjakoa

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg vaatii eri poliisitoimijoiden työnjaon selkeyttämistä ministeriön sisällä.

-Pohan ja Supon ja osaston väliset tehtäväjaot on nyt saatava selkeämmiksi, todetaan Lännen Median haltuunsa saamassa, Nergin kirjoittamaksi väitetyssä sähköpostiviestissä.

Se on lähetetty sisäministeriön poliisiosaston väelle.

Lännen Median haastattelema Nerg kertoo, että viesti liittyy sisäministeriön ja eri virastojen välisiin tulosneuvotteluihin. Hän kertoo, ettei muista nimenomaista viestiä, mutta pitää hyvin mahdollisena, että on voinut sellaisen lähettää.

Nerg myöntää, että viestissä mainittujen poliisihallituksen, Suojelupoliisin ja ministeriön poliisiosaston tehtävänkuvissa riittää viilattavaa. Hän muistuttaa, että Suojelupoliisi on toiminut vasta alle kaksi vuotta suoraan ministeriön alaisena. Vuoteen 2016 saakka Supo kuului hallinnollisesti poliisihallituksen alaisuuteen.

-Nyt kun myös siviilitiedustelulakia valmistellaan, nousee jatkuvasti esiin pieniä asioita, joita pitää selkiinnyttää. On hirveän tärkeää, että vastuut, valtuudet ja johtamisjärjestelmät ovat selviä. Tämä meidän kenttä, jos mikä, on sellainen, ettei minkään asian auta jäädä väliin, Nerg luonnehtii.

-Kun on kyse kahdesta poliisitoimen yksiköstä [Supo ja poliisihallitus], joita ohjaa yksi ja sama ministeriö, olisimme olleet aika fakiireita, jos olisimme onnistuneet tekemään sen [organisaatiouudistuksen] kertarykäyksellä.

Lammin valinta kummastuttaa

Nergin sähköposti on liitetty Lännen Medialle lähetettyyn nimettömään viestiin, jossa oudoksutaan ministeriön poliisiosaston päällikön valintaa. Tehtävään nimitettiin viime viikon lopulla Pohjanmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Risto Lammi.

Lammi päihitti haussa muun muassa ministeriön poliisijohtajat Petri Knapen ja Marko Viitasen. Viestin mukaan sisäasiainhallinnossa on laajasti kummeksuttu valintaa. Sisäministeri Päivi Risikko (kok.) on kotoisin Pohjanmaalta.

Nerg kiistää jyrkästi, että Lammin valintaan liittyisi lehmänkauppoja, vaikka tämä ei ole aiemmin työskennellyt ministeriössä.

-Täytyy sanoa, että minulla on aivan päinvastainen kuva. Aivan rehellisesti sanottuna minulle ei ole kukaan sisältä tai ulkoapäin ihmetellyt asiaa tästä näkökulmasta.

Nergin mukaan sisäministeriössä on jo pitkään korostettu työnkierron merkitystä. Käytännössä se koskee poliisilaitosten ja ministeriön työntekijöitä.

Kansliapäällikkö huomauttaa, että Lammi nimitettiin määräaikaiseen tehtävään alle vuodeksi. Paikka olisi voitu täyttää ilman avointa hakua. Ministeriössä kuitenkin julistettiin paikka avoimeen hakuun.

Nergin Lännen Medialle toimittamasta muistiosta käy ilmi, että työhaastattelussa arvostettiin erityisesti Lammin henkilöstöjohtamistaitoja ja strategista johtamista.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti