Uutiset

SAK:n Eloranta vaatii työttömille oikeudenmukaista kohtelua – kokoomuspoliitikolle buuattiin Senaatintorilla

Työttömien aktiivimallia vastustava mielenosoitus on kerännyt tuhansia ihmisiä Senaatintorille Helsinkiin.

Torilla paikalla oleva Lännen Median toimittaja Juho Mäkelä kuvailee torin ilmapiiriä hyväksi. Paikalla olevat ihmiset pitävät ylhäällä kylttejä huolimatta siitä, että järjestäjät ovat kieltäneet sen.

Työttömien keskusjärjestön puheenjohtaja Jukka Haapakoski kuvailee Lännen Medialle niin ikään tunnelmaa hyväksi. Haapakoski toivoo muiden tavoin, että aktiivimalli arvioitaisiin uudelleen. Hänen mielestään työttömyyttä vähentäisi se, että te-toimistojen työntekijöitä lisättäisiin entisestään.

-On hyvä, että istuvat ministerit jo jopa presidentit ovat tarttuneet siihen, että palveluita pitää lisätä, Haapakoski toteaa.

Eloranta: työttömille oikeudenmukainen kohtelu

Senaatintorin mielenosoitus pääsi alkamaan kello 11 jälkeen. Lavalle nousi mielenosoituksen pääjärjestäjän SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta pian alun jälkeen.

Eloranta totesi puheessaan, että kilpailukykysopimuksesta ei ole pidetty kiinni, koska työttömyysturvaa heikennettiin.

-On suuri riski, että moni joutuu kohtaamaan 5 prosentin leikkauksen. Sitä emme voi hyväksyä, sanoi Eloranta.

-Työttömille pitää saada oikeudenmukainen ja ihmisarvoinen kohtelu tässä maassa, hän jatkoi.

Eloranta vaati lopuksi, että eduskuntaan etenevä kansalaisaloite aktiivimallin purkamiseksi saisi asiallisen käsittelyn. Aloitteen allekirjoitti yli 140 000 ihmistä.

Turvamiehet poistivat häiriköivän miehen

Senaatintorilla on myös useita poliitikkoja, kuten vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto, vasemmistoliittoa johtava Li Andersson sekä Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne.

Myös kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen on torilla, ja hänen saapumisensa aiheutti väen keskellä buuauksia.

Osanottajat käyttäytyvät yleisesti ottaen rauhallisesti. LM:n toimittaja näki, että turvamiehet veivät yhden häiriköivästi käyttäytyneen henkilön pois mielenosoittajien eturivistä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti