Uutiset

SAK:n puheenjohtaja vaihtuu – Lauri Lyly sivuun

Helsinki, Lännen Media

SAK:lle valitaan uusi puheenjohtaja heti kesäkuun alussa. Asia vahvistetaan SAK:sta Lännen Medialle.

Puheenjohtaja

Lauri Lylyn

oli tarkoitus jatkaa SAK:n johdossa SAK:n ja STTK:n uuden yhteisen keskusjärjestön aloittamiseen saakka eli tämän vuoden loppupuolelle.

Uusi keskusjärjestöhanke on käytännössä kuopattu, minkä takia Lyly siirtyy SAK:n johdosta eläkkeelle ja SAK:lle valitaan uusi puheenjohtaja edustajakokouksessa Tampereella 6.–8. kesäkuuta.

Edustajakokous on SAK:n korkein päättävä elin, joka kokoontuu viiden vuoden välein.

SAK:ssa on alkanut Lylyn seuraajapeli, joka käy Lännen Median tietojen mukaan kovilla kierroksilla. SAK:n puheenjohtaja käyttää Suomessa suurta yhteiskunnallista valtaa.

Lyly on pyrkinyt olemaan SAK:n johtajana julkisuudessa sovitteleva. Samaan aikaan Lylyä on pidetty taitavana ja kovanakin neuvottelijana.

Suomen poliittisessa julkisuudessa SAK:n puheenjohtaja muodostaa vastavoiman Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n toimitusjohtajalle

Jyri Häkämiehelle

. Tällä vaalikaudella SAK:n puheenjohtaja Lyly on monien mielestä ollut myös merkittävämpi ”oppositiojohtaja” kuin poliittisten oppositiopuolueiden puheenjohtajat. Tämä on johtunut hallituksen yrityksistä heikentää työntekijöiden etuja.

Yhteiskuntasopimusneuvotteluissa Lyly on korostanut sovun olevan lihavaa riitaa parempi vaihtoehto.

Pääministeri

Juha Sipilän

(kesk.) hallitukselle ei ole yhdentekevää, kuka nousee SAK:n seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Yhtenä vahvana nimenä SAK:n uudeksi puheenjohtajaksi Lännen Medialle mainitaan jo Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja

Jarkko Eloranta

.

Asiasanat

Fingerpori

comic

Näkoislehti