Uutiset

Sakon muuntorangaistusten ja ehdottomien vankeusrangaistusten täytäntöönpanosta aiotaan luopua väliaikaisesti koronaviruksen takia

Muutos ei koskisi pakkokeinolain nojalla vangittavia eikä niitä, jotka ovat jo vankilassa esimerkiksi tutkintavankeudessa.
Hallitus haluaa väliaikaisesti rajoittaa sakon muuntorangaistuksen ja ehdottoman vankeusrangaistuksen täytäntöönpanoa koronavirusepidemian takia. Kuvituskuva. Kuva: Pekka Rautiainen

Hallitus haluaa väliaikaisesti rajoittaa sakon muuntorangaistuksen ja ehdottoman vankeusrangaistuksen täytäntöönpanoa koronavirusepidemian takia. Näiden rangaistusten aloittamiseen ei ryhdyttäisi eikä niille määrättäisi uusia ilmoittautumisaikoja 31.7.2020 saakka.

Lakia ei sovellettaisi tuomioistuimen pakkokeinolain nojalla vangitsemiin ja tutkintavankeuslain nojalla vankilassa oleviin henkilöihin. Täytäntöönpanoa ei myöskään siirrettäisi, jos tuomittu on jo vankilassa.

Esityksessä rajoitettaisiin myös tuomittujen etsintäkuuluttamista rangaistuksen täytäntöönpanon aloittamiseksi.

Esityksen johdosta päivittäinen vankiluku alentuisi väliaikaisesti noin 300–400 vangilla.

Esityksellä turvattaisiin Rikosseuraamuslaitoksen kyky huolehtia asianmukaisesti rangaistusten täytäntöönpanosta koronavirustilanteen pahentuessa.

Uusimmat

Fingerpori

comic