Uutiset

Saksa ja Itävalta haluavat avata rajansa kokonaan kesäkuussa – toiveena koko Euroopan avautuminen

Saksa haluaa poistaa rajavalvontarajoitukset kesäkuussa ja höllentää rajavalvontaa lauantaista alkaen. Myös Itävalta suunnittelee rajavalvonnan lopettamista.
Saksan sisäministeri Horst Seehofer sanoi keskiviikkona, että Saksan raja Luxembourgin kanssa voidaan avata kokonaan. Hän on myös valmis avaamaan ylityspaikkoja Tanskaan, mutta virallista sopimusta ei ole tästä vielä tehty. Kuva: epa08418874
Saksan sisäministeri Horst Seehofer sanoi keskiviikkona, että Saksan raja Luxembourgin kanssa voidaan avata kokonaan. Hän on myös valmis avaamaan ylityspaikkoja Tanskaan, mutta virallista sopimusta ei ole tästä vielä tehty. Kuva: epa08418874

Saksan hallitus höllentää rajavalvontaansa lauantaista alkaen, kertoi maan sisäministeri Horst Seehofer keskiviikkona. Maan sisäministeriö toivoo avaavansa rajat naapureilleen kokonaan kesäkuun 15. päivä.

Seehofer kertoi keskiviikkona, että Ranskan, Sveitsin ja Itävallan kanssa sovittua rajavalvontaa jatketaan kesäkuun 15. päivään saakka, mutta mahdollisimman monta rajanylityspaikkaa avataan uudelleen.

– Tavoite on, että kesäkuun puolesta välistä lähtien Euroopassa olisi vapaa matkustaa, Seehofer kertoi.

Saksan sisäministeri totesi myös, että valvonta voidaan ottaa uudelleen käytäntöön, jos uusia tartuntapesiä syntyy.

Saksa aloittaa rajojen avaamisen ennen kesäkuuta osan naapureista kanssa. Saksalla ja Itävallalla on Itävallan matkailuministerin Elisabeth Köstingerin mukaan kaksivaiheinen suunnitelma maiden välisten matkarajoitusten höllentämiseksi.

Ranskan sisäministeri Christophe Castaner puolestaan kommentoi Twitterissä, että Ranska jatkaa rajavalvontaa Saksan kanssa kesäkuun 15. päivään saakka.

Myös Itävalta avaa rajansa

Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz kertoo, että Itävalta haluaa avata rajansa samaan aikaan Saksan kanssa. Itävalta avaisi rajat Saksan, Sveitsin ja Liechtenstein kanssa kokonaan kesäkuun 15. päivä.

Liittokansleri Kurz kertoi sveitsiläiselle medialle SRF:lle tiistaina, että Itävalta haluaa höllentää rajavalvontaa Sveitsin rajalla ja lopettaa kaiken valvonnan kesäkuussa.

– Tavoitteemme on saavuttaa sopimus merkittävästä valvonnan helpotuksesta tulevina päivinä ja lopettaa kaikki valvonta kesäkuussa, Kurz sanoi haastattelussa.

Merkel toivoo vapaan liikkuvuuden palauttamista

Saksan liittokansleri Angela Merkel haluaa poistaa koronan takia asetetut rajoitukset Euroopan Schengen-alueen maiden välillä.

Merkel kertoi keskiviikkona Saksan parlamentille, että mikäli virusesiintymiset sallivat, hän toivoo Schengen-alueen rajavalvonnan kokonaan poistamista kesäkuun 15. päivä alkaen.

Schengen-alueeseen kuuluu suurin osa Euroopan Unionin jäsenmaista sekä Islanti, Norja, Sveitsi ja Liechtenstein.

Uusimmat

Fingerpori

comic