Uutiset

Saksa tiukentamassa koronarajoituksia: maskinkäytöstä lipsuville luvassa sakkoja

Uusien koko maata koskevien sääntöjen mukaan kasvomaskisääntöjen rikkomisesta voi saada vähintään 50 euron sakon. Tähän asti osavaltiot ovat määränneet sakoista itse. Kuva: EPA

Saksassa on sovittu uusista tiukennuksista koronaviruksen vuoksi asetettuihin rajoituksiin, käy ilmi uutistoimisto AFP:n näkemästä luonnoksesta.

Tartuntojen viimeaikainen kasvu on otettava vakavasti, luonnoksessa todetaan.

Uusien koko maata koskevien sääntöjen mukaan kasvomaskisääntöjen rikkomisesta voi saada vähintään 50 euron sakon. Tähän asti osavaltiot ovat määränneet sakoista itse.

Liittokansleri Angela Merkelin ja Saksan osavaltioiden johtajien on määrä virallistaa säännöt myöhemmin tänään.

Suurten tapahtumien kielto on pitenemässä lokakuun lopusta vuoden loppuun asti. Kielto koskee sekä festivaaleja ja konsertteja että suuren yleisön urheilutapahtumia. Saksalaiset jalkapalloseurat eivät siis saa faneja loppusyksystä takaisin katsomoihin, kuten niiden toiveissa oli.

Lisäksi pienempien, yksityisten kokoontumisten osallistujamäärä rajoitetaan 25 ihmiseen. Luonnoksessa myös suositellaan vahvasti ihmisiä rajoittamaan kontaktiensa määrää, pitämään 1,5 metrin turvavälejä ja suosimaan kokoontumista ulkoilmassa sisätilojen sijaan.

Viranomaiset aikovat myös tehostaa karanteenien valvontaa.

Jo aiemmin tässä kuussa Saksassa on määrätty korkean tartuntariskin alueilta palaavat matkustajat pakolliseen koronatestiin. Muista maista palaaville matkustajille on tarjottu mahdollisuutta ilmaiseen koronatestiin, mutta testausjärjestelmän kuormittumisen vuoksi tästä aiotaan luopua syyskuun puolivälissä.

Saksassa raportoitiin torstaina 1  507 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntoja on todettu maassa yhteensä lähes 238  000 ja koronaan liittyviä kuolemia lähes 9  300.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti