Uutiset

Saksalaislehti: Merkel vieraili myrkytyksestä toipuvan Navalnyin luona berliiniläissairaalassa

Merkelin tiedottaja ei kommentoinut tietoja salatusta korkean tason vierailusta.
Saksan liittokansleri Angela Merkel tapasi venäläisen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin sairaalassa Berliinissä, kertoi saksalaislehti. Kuva: epa08689859
Saksan liittokansleri Angela Merkel tapasi venäläisen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin sairaalassa Berliinissä, kertoi saksalaislehti. Kuva: epa08689859

Saksan liittokansleri Angela Merkel tapasi venäläisen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin, kun Navalnyi toipui berliiniläisessä sairaalassa myrkytyksestään. Asiasta kertoo saksalainen Der Spiegel -lehti.

Vierailu Navalnyin sairausvuoteen äärellä oli salainen ja kertoo siitä, kuinka vakavasti Merkel suhtautuu myrkytykseen. Merkelin tiedottaja ei kommentoinut lehden tietoja.

Navalnyi oli hoidettavana Charité-sairaalassa 32 päivän ajan. Hänet lennätettiin Venäjältä Saksaan hoidettavaksi sen jälkeen, kun hän sai myrkytysoireita Venäjän sisäisellä lennolla.

Saksan hallituksen mukaan Saksassa, Ranskassa ja Ruotsissa tehtyjen testien mukaan Navalnyi myrkytettiin novitshok-hermomyrkyllä.

Lehden mukaan vierailu osoittaa, että Saksa on sitoutunut selvittämään asian perin pohjin. Kreml on vastannut siltä vaadittuihin selityksiin, ettei ole sekaantunut tapaukseen ja että todisteita epäillystä rikoksesta ei ole.

Charité-sairaala sanoi viime viikon keskiviikkona Navalnyin voinnin parantuneen niin, ettei hän enää tarvinnut sairaalahoitoa. Sairaalan mukaan hän voi toipua kokonaan entiselleen, mutta myrkytyksen aiheuttamat pitkän ajan vaikutukset ovat yhä mahdollisia.

Uusimmat

Fingerpori

comic