Uutiset

Saksan kiistelty vakoilupomo sai sittenkin passituksen eläkkeelle

Sisäministeri Horst Seehofer ei pystynyt pelastamaan ulkomaalaisten ajojahtivideon aitoutta epäillyttä alaistaan. Seehofer on itsekin ahtaalla omassa puolueessaan Baijerin vaalien jälkeen
Saksan erotettu vakoilupomo Hans-Georg Maassen harkitsee nyt siirtymistä joko politiikkaan tai liike-elämään.

Maahanmuutto heiluttaa Saksan hallitusta ja panee siinä sivussa päätepisteitä ihmisten työurille.

Uusin uhri on Hans-Georg Maassen, joka vielä alkusyksystä oli Saksan kotimaanvakoilun päällikkö.

Pitkän puolustustaistelun jälkeen Maassenin esimies, Saksan sisäministeri Horst Seehofer ilmoittaa nyt, että 55-vuotias Maassen lähtee kuin lähteekin ennenaikaiselle eläkkeelle.

Maassenin lähtölaskenta alkoi itäsaksalaisen Chemnitzin kaupungin tapahtumista elokuun lopulla, jolloin äärioikeistolaiset jahtasivat mielenosoituksen päätteeksi ulkomaalaisilta näyttäviä ihmisiä.

Video todistettiin aidoksi

Ihmisjahdista ilmestyi nettiin videonpätkä, jonka aitoutta Maassen epäili sanomalehtihaastattelussa. Video todistettiin autenttiseksi, mikä johti erovaatimuksiin Maassenia kohtaan.

Erityisen äänekkäästi potkuja vaadittiin sosiaalidemokraattisessa puolueessa (SPD), joka on yksi kolmesta hallituspuolueesta.

Maassen itse kuuluu liittokansleri Angela Merkelin kristillisdemokraattiseen puolueeseen (CDU). Kolmas hallituspuolue on Seehoferin johtama CSU, joka on CDU:n baijerilainen sisarpuolue.

Sisäministeri Seehofer ryhtyi puolustustaisteluun. Tämä oli ymmärrettävää siltäkin kannalta, että Seehofer on kritisoinut kovin sanoin Merkelin maahanmuuttolinjauksia. Seehofer haluaa rajojen tilkitsemistä.

Alkusyksystä hallituksen sisällä päästiin sellaiseen kompromissiin, että Maassen jättää vakoilupomon viran mutta että hänelle räätälöidään virka sisäministeriöön entisellä palkalla.

Jäähyväisluento oli liikaa

Ennen kuin uuden viran työtehtävät olivat kunnolla edes tarkentuneet, Maassen piti vielä jäähyväisluennon muiden maiden kotimaantiedustelun päälliköille Varsovassa.

Maassen selvitti kollegoilleen, että Saksan hallituksessa on ”vasemmistoradikaaleja voimia”, jotka yhdessä opposition ja median kanssa ovat tehneet hänestä välineen, jolla hallituskoalitio yritetään saada hajalle.

Tämä puhe oli liikaa Seehoferillekin, joka käy omaa poliittista eloonjäämistaisteluaan. Baijerin osavaltiovaalit lokakuussa olivat katastrofi CSU:lle. Vaikka puolue säilytti vallan osavaltiossa, ovat vaatimukset puoluejohtajan vaihtamisesta olleet yhä äänekkäämpiä.

Seehofer ja Merkel tulevat keskiviikkona Suomeen valitsemaan oikeistopuolueiden yhteenliittymälle EPP:lle kärkiehdokasta Euroopan parlamentin toukokuun vaaleihin. Valinta kohdistunee Seehoferin puoluetoveriin Manfred Weberiin.

Fingerpori

comic

Näkoislehti