Uutiset

Saksan lentokentillä lakkoillaan, satoja lentoja peruttu

Saksassa perutaan tänään satoja lentoja turvallisuushenkilöstön lakon vuoksi. Kuva: EPA

Saksassa perutaan tänään satoja lentoja turvallisuushenkilöstön lakon vuoksi. Henkilöstö on lakossa kahdeksalla kentällä, muiden muassa Frankfurtissa, Münchenissä, Hampurissa ja Leipzigissa.

Verdi-ammattiliiton lakko alkoi aamukahdelta, ja sen on määrä kestää iltakahdeksaan saakka. Työtaistelun taustalla on turvallisuushenkilöstön vaatimus palkankorotuksista.

Lentokenttien liitto ADV arvioi, että lakko vaikuttaa ainakin 220  000:een matkustajaan. Liitto laskee mukaan heijastusvaikutukset muille lentokentille.

Euroopan neljänneksi vilkkaimmalla lentokentällä Frankfurtissa on peruttu 570 lentoa päivän 1  200 lennosta. Viranomaiset ovat pyytäneet, että matkustajat eivät tule kentälle lakon aikana lainkaan.

Saksalaislentoyhtiö Lufthansa on arvostellut Verdiä ja sanoo sen kiristävän jännitteet ”tasolle, jota ei voi hyväksyä”. Lentokenttien liitto puolestaan kuvailee lakkoja vastuuttomiksi.

Verdi edustaa 23  000:ta työntekijää. Se puolustautuu vetoamalla siihen, että liiton oli pakko nostaa painetta neuvotteluiden ajauduttua umpikujaan.

Turvallisuushenkilökunta lakkoili myös viime viikolla useilla saksalaisilla lentokentillä.

Uusimmat

Fingerpori

comic