Uutiset

Saksan veitsihyökkäyksen motiivi mysteeri – viitteitä radikalisoitumisesta ei ole löytynyt

Useita ihmisiä loukkaantui, kun veitsellä aseistautnut mies hyökkäsi bussiin Lyypekin kaupungissa Pohjois-Saksassa. Aiemmista tiedoista poiketen loukkaantuneiden määrästä ei ole varmuutta.

Paikallinen sanomalehti Lübecker Nachrichten puhuu 14 loukkaantuneesta. Sen mukaan kahden loukkaantuneen vammat ovat vakavia. Poliisi ei ole vahvistanut tietoa.

-Loukkaantuneiden tarkka määrä ei ole vielä tiedossa. Kuolleita ei ole, sanoivat poliisi ja syyttäjänvirasto tiedotteessa.

Hyökkäys sattui hieman ennen kello kahta iltapäivällä paikallista aikaa bussissa, joka oli tapahtumahetkellä täynnä. Poliisi taltutti hyökkääjän nopeasti ja tämä on pidätetty.

Poliisi on toistaiseksi tapauksesta vaitonainen eikä ole antanut haastattelua.

-Pyydämme teiltä ymmärrystä siihen, ettemme voi antaa hyökkääjästä lisätietoja tällä hetkellä. On tärkeää, että julkistamme vain luotettavia tietoja, jotta spekulaatiot eivät lähde liikkeelle ja jotta tutkinta ei häiriinny, poliisi twiittasi.

Poliisi vahvisti perjantaina illalla, että hyökkääjä on kolmissakymmenissä oleva mieshenkilö. Lehden haastatteleman syyttäjän mukaan terrorismia ei voi sulkea pois teon motiivina. Mitään viitteitä radikalisoitumisesta ei kuitenkaan vielä ole löydetty.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic