Uutiset

Saksassa eniten uusia koronatartuntoja sitten huhtikuun

Asiantuntijoiden mukaan osa tartuntamäärien kasvusta saattaa selittyä lisääntyneellä testaamisella.
Saksassa on rekisteröity vuorokauden aikana eniten uusia koronavirustartuntoja sitten huhtikuun, kertovat viranomaiset. Kuva: EPA

Saksassa on rekisteröity vuorokauden aikana eniten uusia koronavirustartuntoja sitten huhtikuun, kertovat viranomaiset. Maassa kirjattiin yli 1  700 uutta tartuntaa.

Vaikka koronaviruksen toinen aalto vaikuttaa rantautuneen Saksaan, tartuntaluvut ovat vielä kaukana pahimmista päivistä. Huhtikuun alussa tartuntoja rekisteröitiin pahimmillaan yli 6  000 yhden päivän aikana.

Tartuntojen määrän nopeasta noususta on syytetty niin perhejuhlia, ravintolassa ramppaamista kuin ulkomaan lomilta palanneita saksalaisiakin. Osa asiantuntijoista on myös muistuttanut, että tartuntojen määrän nousu saattaa osin selittyä myös lisääntyneellä testaamisella.

Saksassa määrättiin aikaisemmin tässä kuussa koronatestit pakollisiksi kaikille matkailijoille, jotka palaavat Saksaan koronan kannalta riskimaiksi luokitelluilta alueilta.

Saksan liittokansleri Angela Merkel vaati aikaisemmin kuluneella viikolla ryhtiä saksalaisten koronakuriin ja sanoi, ettei rajoitusten lieventäminen voi tulla kyseeseen lähiaikoina.

Saksassa on kuollut koronaviruksen seurauksena yli 9  300 ihmistä, kertoo tilastosivusto Worldometer. Miljoonaa asukasta kohti kuolleita on 111. Suomessa vastaavaa luku oli torstaina 60.

Worldometerin luvuissa on ajoittain havaittu epäjohdonmukaisuuksia.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti