Uutiset

Salakuvaajat paljastuivat Loimaalla

Poliisi sai ilmoituksen Alastarolla sikalan läheisyyteen pysäköidystä epäilyttävästä autosta sunnuntain vastaisena yönä. Auto löydettiin tyhjänä, mutta parin tunnin kuluttua maastosta tavattiin piileskelemästä kolme henkilöä, jotka olivat varustautuneet mm. taskulampuin ja GPS-paikantimin. 
Poliisi epäilee, että henkilöt liittyvät noin viikkoa aiemmin paljastuneeseen rikokseen, jossa samasta sikalasta löydettiin salaa kuvaava minikamera. Tällä kertaa tarkoituksena oli ilmeisesti noutaa kyseinen kamera tai asentaa sikalaan uusia kameroita. 
Henkilöt otettiin kiinni ja pidätettiin epäiltyinä salakatselusta ja julkisrauhan rikkomisesta. Henkilöiden hallusta ja heidän käyttämästään autosta takavarikoitiin mm. minikameroita, radiopuhelin sekä akkuja. Poliisi epäilee, että henkilöt liittyvät eläinaktivismiin ja heidän tarkoituksenaan on kuvata salaa eläinten kohtelua sikaloissa.
Samanlainen rikos tapahtui Loimaan poliisin toiminta-alueella tammikuussa, kun eräästä sikalasta löydettiin samanlainen tallentava minikamera. Poliisi pyytää eläintuotantolaitoksia tarkkailemaan tilojaan vastaavien tekojen varalta.
 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic