Uutiset

Salibandyn Superfinaali jää historiaan

Salibandyliiga luopuu yhden loppuottelun Superfinaali-konseptistaan. Ensi kaudella sekä miesten että naisten Suomen mestaruus ratkaistaan finaalisarjassa, jossa mestaruuteen vaaditaan neljä otteluvoittoa.

Tehty päätös kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Syitä muutokseen on monia.

Yksi on talous: kahtena ensimmäisenä vuonna Superfinaali teki nollatuloksen, vaikka tapahtumat keräsivät 9 000–10 000 katsojaa. Tänä vuonna yleisömäärä jäi 7 100:aan, joten tulos uhkaa painua pakkaselle.

Hartwall-areenan vuokran, hallijärjestelyjen ja työvoimakulujen lisäksi kulupuolta rasittivat joukkueille maksetut palkintorahat.

Miesten mestari Classic kuittasi 40 000 euroa ja hopeajoukkue Happee 25 000 euroa. Naisten vastaavat summat olivat 15 000 ja 10 000 euroa.

-Lajiyhteisöä ei saatu riittävän hyvin mukaan tapahtumaan. Superfinaaleihin on liittynyt merkittävä taloudellinen riski, Salibandyliiton puheenjohtaja Risto Kauppinen perusteli liiton tiedotteessa.

Urheilullisesti ottelusarja on tehokkaampi tapa siivilöidä paras joukkue kuin yksittäinen peli.

-Yksi tärkeä kriteeri finaalisarjapäätökselle oli se, että selkeä enemmistö liigaseuroista halusi palata niihin. Finaalisarjoilla saadaan luotua fanikulttuuria ja alueellista lajihuumaa, Kauppinen arvioi.

Superfinaali-tapahtumien järjestelyvastuu on ollut SSBL Salibandy Oy:llä ja Salibandyliitolla. Jatkossa finaalisarjojen sekä järjestely- että taloudellinen vastuu siirtyy finaalijoukkueille.

Mitä uusi systeemi merkitsee seuroille taloudellisesti?

Happee pelasi tänä vuonna ratkaisevan välieräottelun Jyväskylän jäähallissa.

-Yleisöä oli 3200, mutta kulutkin olivat kovat. Lisäksi kaikki kioskimyynti menee JYPille, joten meille jäi lähinnä vain lipputulot. Tämän hetkinen arvio on, että jäämme välieräottelusta noin 15 000 euroa plussalle.

-Ei finaalisarja meille taloudellisesti olisi mikään lottovoitto ollut. Silti mekin olimme mukana siinä rintamassa, jotka halusivat finaalisarjan takaisin, Happeen toiminnanjohtaja Petri Kauko totesi.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti