Uutiset

Salko Painting hyvässä kasvussa

Alumiinisia osia rakennusosateollisuudelle maalaava Salko Painting oy on kasvussa Forssassa. Tämän vuoden noin kahden miljoonan liikevaihtoa on tarkoitus kasvattaa noin miljoonalla ensi vuonna.

Toimitusjohtaja Jouni Pulkkinen arvioi liikevaihdon voimakkaan lisäämisen olevan mahdollista rakennusalan käynnissä olevan kasvun myötä. Lisäpotkua antaa alumiinisten rakennusosien käytön lisääntyminen.

Pulkkinen ja tuotantojohtaja Ville Pajula perustivat Salko Painting oy:n vuonna 2014 ostettuaan Sapa Extrusion Salkolta 2-tien varrella Forssan kaupungin omistamassa teollisuushallissa olleen liiketoiminnan. Kaksikko oli jo aiemmin työskennellyt maalaamossa silloin, kun Salko Aluminium aloitti Forssassa toimintansa Fenestran alihankkijana vuonna 2001.

Heti alkuun parivaljakko joutui investoimaan moderniin alumiiniprofiilien automaattiseen maalauslinjaan noin miljoona euroa. Kaksikko toteaa Salkon Paintingin olevan nykyisin Suomen nykyaikaisin alumiiniprofiilien maalausta tekevä alihankintayritys noin 300 kotimaan maalaamon joukossa.

Salko Paintingin osaaminen on alkanut kiinnostaa yhä enemmän. Viime kesänä Kaalikorpeen muutti naapurihalliin Foenin (ent. Onninen) alumiinivarasto, joka aiemmin sijaitsi Hyvinkäällä. Logistinen etu löytyy siitä, että yritys voi toimittaa määrämittaan leikkaamansa profiilit maalattavaksi Salko Paintingiin, jossa ne maalataan ja tarvittaessa jälkikäsitellään valmiiksi pakattaviksi ja lähetyskuntoon asiakkaalle. Näin kuljetukset supistuvat vain kahden hallin väliseen muutaman kymmenen metrin trukkiliikenteeseen.

Salko Paintingin suurin yksittäinen asiakas on Sapa Profiilit oy. Salko Painting on saanut maalattavakseen Sapan alumiiniprofiileita, jotka aikaisemmin maalattiin Ruotsissa.

Sapa Profiilien tilaukset edustavat noin puolta Salko Paintingin nykyisestä liikevaihdosta.

-Toimimme tällä hetkellä kahdessa vuorossa. Lyhyet muutaman päivän toimitusajat ovat meille arkea. Nyt meillä on työssä kymmenen henkilöä sekä kuusi vuokratyöntekijää. Heistä tulemme vakinaistamaan muutamia pikapuoliin, Pukkinen sanoo. Maalauksen lisäksi yrityksellä on neljä sahaa profiilien katkaisuun ja kaksi cnc-konetta profiilien työstöön.

Alumiinin käyttö rakennusosateollisuudessa on kasvussa. Alumiini on materiaalina helposti työstettävissä ja se voidaan kierrättää. Alumiinista voidaan korvata monia ohutlevytuotteita suulakeprofiilitekniikalla. Esikäsittelyllä alumiini voidaan suojata korroosiota vastaan mm. monivaiheisella kastokäsittelyllä niin, ettei tuotetta tarvitse maalata uudestaan katkaisun jälkeen.

Vuodessa yritys saa kaikkiaan noin 10000 tilausta noin 250 toimitusasiakkaalta, joissa maalattavaa pinta-alaa on noin 800000 neliömetriä. Maalia vuosiurakkaan tarvitaan noin 65000 kiloa.

Yksi tuotannon laaduntae on GSB-laatujärjestelmä. Kyseinen laatujärjestelmä keskittyy pintakäsittelyn laadun kehittämiseen ja valvontaan. Pulkkinen sanoo, että yritys on alihankintamaalaamoista Suomessa ainoa, jolla on kyseinen sertifikaatti.

Maalaamossa voidaan käsitellä 6,8 metriä pitkiä profiileita. Alumiiniprofiileita yritykseen tulee useilta profiilien valmistajilta kuten Mäkelä Alulta ja Pursolta. Salko Painting toimii myös Sapa Profiilien alumiinivarastona. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic