Uutiset

Salossa on lyhyessä ajassa sattunut kaksi puukotusta, joissa uhriksi joutui teinityttö – poliisi: "On syytä olla tarkkaavainen"

Lounais-Suomen poliisi jatkaa viikonlopun aikana tutkintaa teinitytön pahoinpitelystä, joka sattui Salossa perjantaina iltapäivällä. Kyseessä on jo toinen nuoreen tyttöön kohdistunut hyökkäys Salossa lyhyen ajan kuluessa. Kaupunginjohtaja pitää hyökkäyksiä raukkamaisina.
Salossa on tapahtunut lyhyen ajan sisällä kaksi pahoinpitelyä, jossa molemmissa on uhrina ollut teini-ikäinen tyttö.

Lounais-Suomen poliisin on tarkoitus puhutella tänään 15-vuotiasta tyttöä, joka joutui perjantaina pahoinpitelyn uhriksi Varsinais-Suomessa Salon Alhaisissa.

Lasikujaa pitkin ulkoillutta tyttöä pahoinpideltiin jonkinlaisella teräaseella perjantaina noin puoli viiden aikaan illalla. Uhri vietiin iskun jälkeen sairaalaan.

Päivystävä tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jari Riiali kertoo lauantaina aamupäivällä Lännen Medialle, että fyysisesti uhrin vammat jäivät pieneksi, mutta kokemansa järkytyksen vuoksi häntä ei voitu vielä perjantaina kuulla.

Puukotuksesta ei ole toistaiseksi ilmoitettu silminnäkijähavaintoja, vaikka poliisi on niitä yleisöltä pyytänyt.

– Meillä on vähän lähtötietoja koko tapahtumasta. Olemme lähtökuopissa, sanoo Riiali.

Kaksi puukotusta kuukauden sisällä

Perjantai-iltapäivänä sattunut pahoinpitely on runsaan kuukauden sisällä jo toinen Salossa tapahtunut hyökkäys, jossa uhrina on ollut teini-ikäinen tyttö ja jossa hyökkääjällä on ollut käytössään teräase.

Marraskuun ensimmäisenä perjantaina 16-vuotias tyttö pahoinpideltiin Isohärjänmäen pururadan alueella ennen kello 20:tä illalla.

Silloisesta pahoinpitelystä poliisi ilmoitti etsivänsä noin 180-senttimetristä vatsakasta miestä. Tämä oli pukeutuneena tummiin vaatteisiin ja päässään tällä oli poliisin mukaan huppu.

Poliisi ei vielä ole ottanut kantaa siihen, onko molempien tapahtumien taustalla sama epäilty tekijä. Riialin mukaan sitä on toistaiseksi vielä ”mahdoton sanoa”.

Onko syytä huoleen?

– Tietysti aina on syytä huoleen, jos umpimähkäisiä, tuntemattomiin ihmisiin kohdistuneita väkivallantekoja tapahtuu yleisillä paikoilla.

– On syytä olla tarkkaavainen ja miettiä, missä yksin kuljeskelee pimeän aikaan, Riiali jatkaa.

”Tuomittavia tekoja, joita ei toivoisi tapahtuvan yhdessäkään kaupungissa”

Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna kertoo keskustelleensa tilanteesta poliisin kanssa puhelimessa lauantaina. Inna korostaa, että tutkintavastuu on yksiselitteisesti poliisilla.

Inna pitää nuoriin kohdistuneita hyökkäyksiä raukkamaisina.

– Ne ovat tuomittavia tekoja, joita ei toivoisi tapahtuvan yhdessäkään kaupungissa. Tarpeetonta huolta ei ole syytä lietsoa, mutta toivomme, että tapauksista jotain tietävät kertoisivat tietonsa poliisille matalalla kynnyksellä.

Kaupungin johdolla on maanantaina tapaaminen koulutoimen edustajien kanssa. Kyseessä on jo aiemmin sovittu rutiinitapaaminen, mutta hyökkäykset otetaan Innan mukaan tapaamisessa esille. Kouluissa asiaa käsitellään nuorten kanssa, jos sille on tarvetta.

– Kuuntelemme kouluissa nuorten mahdollisia huolia herkällä korvalla, Inna lupaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic