Uutiset

San Francisco huolestui nuorison sähkötupakoinnista – kieltää tuotteiden myynnin ja valmistuksen

San Francisco kieltää ensimmäisenä yhdysvaltalaiskaupunkina sähkötupakan myynnin ja valmistuksen.. Arkistokuva

San Francisco kieltää ensimmäisenä yhdysvaltalaiskaupunkina sähkötupakan myynnin ja valmistuksen. Kaupunginhallinto hyväksyi yksimielisesti kiellon, jota perustellaan nuorison sähkötupakoinnin dramaattisella kasvulla ja siitä aiheutuvilla terveyshaitoilla.

Määräyksen mukaan sekä kaupoissa että netissä myytävillä sähkötupakkatuotteilla pitää olla vastedes liittovaltion terveysviranomaisten hyväksyntä. Sellaista ei ole tuotteille myönnetty.

Yhdysvaltojen terveysviranomaiset ovat huolestuneet sähkötupakoinnin suosion kasvusta etenkin nuorten keskuudessa. Viime vuonna noin 3,6 miljoonaa yläaste- ja lukioikäistä yhdysvaltalaisnuorta käytti sähkötupakkatuotteita.

San Franciscon pormestari London Breed aikoo allekirjoittaa sähkötupakan myynnin ja valmistuksen kieltävän lain lähiaikoina. Hänen mukaansa valmistajat kohdistavat mainontaa lapsille saadakseen heidät riippuvaisiksi nikotiinituotteistaan.

–  Meidän on toimittava suojellaksemme San Franciscon nuoria ja ehkäistäksemme sitä, että seuraava sukupolvi tulee riippuvaiseksi näistä tuotteista, Breed sanoi tiedotteessa.

Arvostelijoiden mukaan kielto tekee tavallisen tupakan vaihtoehtojen etsimisestä vaikeampaa. Sähkösavukkeita pidetään tupakanpolttoa vaarattomampana, mutta sen vaikutuksia ei vielä tarkkaan tunneta.

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic