Uutiset

Sana "ihmisroska" toi Pihlajalinnan johtajalle potkut – "Päidenongelmaiset tarvitsevat apua ja se on yhteiskunnan asia"

Väärä sanavalinta johti Riikka Moilasen pikapotkuihin. Pihlajalinnan Oulun-toimipisteen uutena toimitusjohtajana aloittaa Juha Rautio.

– Yksi sana: virhe, kommentoi Oulun kaupunginvaltuuston keskustalaisjäsen Riikka Moilanen hänen ympärillään vellovaa keskustelua.

– Olen pyytänyt monta kertaa anteeksi ja pyydän anteeksi vielä uudestaan. Sanomani päätavoite oli se, että nämä (päihdeongelmaiset) ihmiset tarvitsevat apua. Heidän auttaminen on yhteiskunnan asia, hän sanoo Lännen Medialle.

Moilanen korostaa myös sitä, ettei hänelle päihde- tai mielenterveysongelmista kärsivien ihmisten maailma ole outo, sillä hän on nuorempana toiminut tukihenkilönä ja tehnyt vapaaehtoistyötä syrjäytyneiden nuorten parissa.

Politiikassa Moilanen on toiminut parikymmentä vuotta. Kansanedustajuuden jälkeen hän on toiminut aiemmin muun muassa Oulun kaupungin hallituksen puheenjohtajana.

Oulun kaupunginvaltuuston maanantai-illan kokouksessa Moilanen käytti puheenvuorossaan sanaa ”ihmisroska”, jolla hän viittasi Oulun keskustan kaduilla oleviin syrjäytyneisiin ihmisiin. Puheenvuoro liittyi myös keskusteluun, jossa puhuttiin kaupungin keskustan katujen siisteydestä ja viihtyvyydestä.

”Ihmisroska”-sanan käyttö johti tänään tiistaina potkuihin. Moilasen työsuhde Pihlajalinnan palveluksessa päättyi yhtiön mukaan yhteisymmärryksessä.

Yhtiö kuitenkin korosti, etteivät Moilasen puheet vastaa Pihlajalinnan arvoja, jotka eettisyys, energisyys ja ennakkoluulottomuus.

– Emme voi hyväksyä sitä, että Pihlajalinnassa työskentelevä johtaja puhuu apua tarvitsevista ihmisistä, kuten Moilanen puhui kaupunginvaltuustossa, Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen sanoo yhtiön tiedotteessa.

– Sairauksista ja elämäntilanteesta riippumatta jokaisen ihmisen elämä on arvokas ja ihmisarvo on loukkaamaton kaikissa tilanteissa, hän jatkaa.

Pihlajalinna Oulu Oy:n toimitusjohtajaksi on nimetty Pihlajalinnan strategisista hankkeista vastaava johtaja Juha Rautio, joka aloittaa tehtävässään heti.

Keskusta sanoutui irti

Entisen kansanedustajan Riikka Moilasen puheita kommentoi myös keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen omassa Twitter-päivityksessään.

Hän kirjoitti, ettei voi hyväksyä Moilasen sanavalintaa, koska se ei vastaa keskustan arvoja. Keskustalle kaikki ihmiset ovat samanarvoisia, Pirkkalainen kirjoitti.

Myös keskustan valtuustoryhmä sanoutui irti Moilasen puheista heti maanantaina. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Jukka Kolmonen totesi Kalevan haastattelussa, ettei Moilasta olla erottamassa keskustan ryhmästä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti