Uutiset

Sanat sinkoilivat kansalaispuolueen oikeudenkäynnin yhteydessä: "Kolme nobodya päässyt Väyrysen varjossa julkisuuteen"

Kansanedustaja Paavo Väyrysen ja hänen perustamansa kansalaispuolueen välienselvittely alkoi perjantaina Helsingin käräjäoikeudessa raivokkaissa tunnelmissa.

-Kolme nobodya (tuntematonta) on päässyt Väyrysen varjossa julkisuuteen. He yrittävät pitkittää tätä omituista tilannetta mahdollisimman pitkään, sanoi Väyrysen asiamies Kari Uoti ennen Helsingin käräjäoikeuden valmisluistunnon alkua.

Väyrynen ei itse ollut oikeudessa paikalla päinvastoin kuin Uotin nobodeiksi kuvailemat kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen, varapuheenjohtaja Piia Kattelus ja hallituksen jäsen Tuula Komsi.

Paitsi että omasta mielestään Väyrynen on kansalaispuolueen puheenjohtaja eikä edellä mainitulla kolmikolla pitäisi hänen käsityksensä mukaan olla puhevaltaa puolueen puolesta.

”Väyrynen masinoi huutokokouksen”

Samana päivänä kun kansalaispuolueen hallitus erotti Väyrysen jäsenyydestä maaliskuun alussa, Oulussa pidettiin kaksi kokousta, joita molempia on kutsuttu puolueen yleiskokouksiksi.

-Aamupäivällä järjestetty oli Väyrysen masinoima huutokokous, jonka pöytäkirjakin oli laadittu etukäteen, Kilpeläisen johtaman kolmikon asiamies Antti Sorjonen kuvaili oikeudessa.

Tuossa kokouksessa kansalaispuolueen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Väyrysen kampanjapäällikkö Seppo Hauta-aho ja Väyrynen valittiin hallituksen jäseneksi.

Väyrysen mukaan Hauta-aho luopui puheenjohtajuudesta kesäkuun alussa, minkä jälkeen Väyrynen valitutti itsensä puheenjohtajaksi.

Väyrynen on myös hakenut patentti- ja rekisterihallitukselta itsensä merkitsemistä puolueen nimenkirjoittajaksi. Se tapahtuisi Väyrysen mukaan ensi tiistaina, ellei Kilpeläinen hae sitä ennen toimeenpanokieltoa.

-Sen jälkeen ei kukaan voi olettaa, että Väyrynen kävisi itseään vastaan oikeutta, Kari Uoti sanoi.

Kilpeläisen mukaan toimeenpanokieltoa ei tarvitse hakea, koska aluehallintovirasto on todennut Väyrysen Oulussa järjestämän kapinakokouksen pätemättömäksi, mitättömäksi ja jopa olemattomaksi.

-Meidän kokoukset on pidetty sääntöjen ja yhdistyslain mukaisesti. Se härskiys, millä Väyrynen on toiminut, on vailla vertaansa.

Avilta lupa: yleiskokous koolle

Epäselvän tilanteen selvittämiseksi Väyrynen on hakenut ja saanut aluehallintovirastolta luvan kutsua koolle kansalaispuolueen yleisen kokouksen, jossa valittaisiin puolueen hallitus. Se ratkaisisi Väyrysen mukaan kansalaispuolueen toiminnan halvaannuttamat riidat.

Kilpeläisen mukaan on selvää, että tästä aluehallintoviraston ratkaisusta valitetaan.

Perjantaina oikeudessa alkaneen riita-asian pääkäsittely järjestetään kesälomien jälkeen.

Väyrynen vaatii oikeutta julistamaan mitättömiksi tai pätemättömäksi hallituksen kokouksen, jossa hänet erotettiin kansalaispuolueesta. Sama vaatimus kohdistuu myös muutamiin muihin kokouksiin.

Vaatimuksia

Paavo Väyrynen vaatii oikeutta julistamaan pätemättömiksi tai mitättömiksi kansalaispuolueen hallituksen kokouksia ja yhden yleisen kokouksen.
Niissä hallitus päätti helmikuussa erottaa 11 jäsentä maksamattomien jäsenmaksujen takia ja ottaa jäseneksi kahdeksan uutta.
Lisäksi olisi kumottava maaliskuinen hallituksen kokous, joka erotti Väyrysen ja Seppo Hauta-ahon jäsenyydestä, ja saman päivän iltana järjestetty puolueen yleiskokous.
Kilpeläisen johtama kolmikko puolestaan vaatii käräjäoikeutta kumoamaan päätökset, joilla käräjäoikeus keskeytti Väyrysen moittimien kokousten päätösten täytäntöönpanon.
Käräjäoikeus antanee tästä kolmikon vaatimuksesta kansliapäätöksen ennen jutun pääkäsittelyä, joka tapahtuu vasta kesälomien jälkeen.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic