Uutiset

Sanna Backlund dominoi Salon gp-esteillä

Hattel Riders -tallin Sanna Backlund ja hänen hevosensa Elano jatkoivat hyvää putkeaan esteratsastuksen gp-sarjassa. Ratsukko voitti Salo Horse Show’n pääluokan viimeviikkoisen Savonlinnan gp:n jatkeeksi.

Salon 150 senttimetriä korkeilla esteillä varustettu rata oli melko vaikea. Yksikään ratsukko ei selvinnyt ilman virheitä.

Backlundille ja Elanolle tuli ensimmäiseltä kierrokselta yksi pudotus. Toiselta ratsukko sai yhden aikavirhepisteen. Vitträskin Ratsastajien helsinkiläinen Marina Ehrnrooth ja Ellington ottivat aikavirheen myös ensimmäiseltä kierrokselta, eli yksi sekunti käytännössä ratkaisi voiton Janakkalaan.

Kärkikaksikko oli ylivoimainen. Myös kolmossija tuli Hattel Ridersille, kun Backlundin valmentama Wilma Heikkinen otti ensimmäiseltä kierrokselta viisi ja toiselta yhdeksän virhepistettä, mutta voitti ajoissa kolmella sekunnin kymmenyksellä Team Nissalan Emma Tallbergin ja Dobbelt Quidamin.

Backlund kehui molempia tallinsa palkintohevosia.

-Elano kulkee nyt hirveän hyvin. Kun yhteistyö alkaa synkata ja saa nostaa esteitä reippaastikin, nälkä kasvaa myös omaan kilpailemiseen. Voiton ohella olen todella iloinen Wilman menestyksestä – sekä omasta hevossilmästäni. Kaikki kolme kärkihevosta tänään ovat löytyneet alun perin Hattel Horsen kautta Stal Hendrixiltä Hollannista, Backlund sanoi tiedotteessa.

Hänen mielestään rata oli juuri sopivan vaikea.

-Esteet olivat ilmavia ja helposti tippuvia eurooppalaiseen tyyliin, jolloin ratsastajan hosuminen tuo helposti virheitä, joita tuli tänään tasaisesti radalla useammassa paikassa. Itselleni sattui ihan tyhmä tiputus, yksi yksittäinen pysty helpossa paikassa.

Salon osakilpailu oli gp-sarjan viimeinen varsinainen osakilpailu ennen elokuun lopussa Helsingissä hypättävää finaalia. Sarjan pisteisiin lasketaan kolme parasta osakilpailua ja finaali.

Salosta vetäytynyt Hattel Ridersin Susanna Granroth ja Leopoldo pitivät näin ollen vielä kärkipaikkansa kokonaistilanteessa, mutta Backlund nousi toisella voitollaan tasapisteisiin. Janakkalalaiskaksikon ero kolmantena olevaan Venla Keräseen on 17 pistettä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti