Uutiset

Sanna Marin avasi sdp:n eduskuntavaalikampanjan: Kiireettömään hoitoon päästävä viikossa ja toisen asteen koulutus saatava maksuttomaksi

Sdp:n kansanedustaehdokkaat ja heidän kampanjapäällikkönsä ovat koolla Helsingissä.
Sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin vetää nyt sdp:n vaalivankkureita. Kuva: Kimmo Penttinen

Meidän tulevia tekojamme on hoitotakuu, jonka mukaan kiireettömään hoitoon pääsee viikon kuluessa. Näin sanoi sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin esitellessään puolueensa vaaliohjelmaa Helsingissä lauantaina eduskuntavaalikampanjan avauksessa.

Hoitotakuun uudistaminen vaatisi sdp:n mukaan tuhat uutta lääkäriä tai hoitajaa perusterveydenhuoltoon. Viime kädessä hoitoon pääsy turvattaisiin palveluseteleillä ja ostopalveluilla.

Nykyisin kiireettömään hoitoon terveyskeskuksessa pitäisi päästä viimeistään kolmessa kuukaudessa.

Marinin mukaan sdp:n tulevia tekoja on myös se, että jokainen nuori saa maksuttoman toisen asteen koulutuksen. Se toteutetaan laajentamalla oppivelvollisuusikää.

Sdp haluaa parantaa myös pienituloisen eläkeläisen asemaa, sillä köyhyyden vähentämisessä on Marinin mukaan kysymys arvovalinnasta.

Puheenjohtaja Antti Rinne on aiemmin luvannut sata euroa nettona lisää alle 1 400 euron kuukausieläkkeisiin useamman vuoden ohjelmalla ja julkisen talouden salliessa.

Suomalaista työelämää Marin sanoi sdp:n kehittävän yhdessä sopimalla eikä repimällä tai sanelemalla.

– Nyt on muutoksen aika, ja muutos alkaa vaalipäivänä 14. huhtikuuta. Haluamme viedä Suomen tulevaisuuslinjalle, jossa panostetaan koulutukseen ja osaamiseen, reiluun työelämään, eriarvoisuuden vähentämiseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan, Marin luetteli.

Laaja ohjelmatyö takana

Sdp aloitti tulevaisuuslinjansa valmistelun jo vuonna 2017. Siihen on osallistunut yli 450 puolueen jäsentä, ja lisäksi siihen on voinut vaikuttaa kansalaispaneelissa.

– Olemme lähteneet keskustelemaan ihmisten kanssa kuunnellen ja yhteisymmärrystä hakien. Riitely riittää nyt, olemme siihen liian pieni kansa, puoluesihteeri Antton Rönnholm sanoi.

Sdp avasi eduskuntavaalien vaalikampanjansa lauantaina Helsingissä ilman sairauslomalla olevaa puheenjohtaja Antti Rinnettä ja syöpäsairauden uusiutumisesta kertonutta toista varapuheenjohtajaa Maarit Feldt-Rantaa.

Paikalle oli kutsuttu kaikki eduskuntavaaliehdokkaat ja heidän kampanjapäällikkönsä.

Tilaisuudessa julkistettiin sdp:n vaalikärjet ja sekä sdp:n tulevaisuuslinja – vaalitavoitteita ja suunta Suomelle 2030 -ohjelma. Puolueen tavoitteena on inhimillinen, tasa-arvoinen ja reilu Suomi, jossa huomenna on paremmin kuin tänään.

Inhimillisessä Suomessa jokainen tulee palkallaan toimeen ja kaikista pidetään huolta. Jokaisella on mahdollisuus kouluttautua ja tavoitella unelmiaan iästä, elämäntilanteesta tai tulotasosta riippumatta, sdp:n ohjelmassa sanotaan.

– Suomi on aina ennekin kyennyt uudistumaan ja se on tehty yhdessä sopimalla, ohjelmassa muistutetaan.

Sdp:n mukaan suomalaiset ovat valinnan edessä.

– Nykyisellä linjalla Suomen menestystekijät, kuten tasa-arvoiset mahdollisuudet, pienet tuloerot, yhdessä sopiminen, huolellinen lainvalmistelu ja korkea hyvinvoinnin taso on alettu leimata rasitteiksi, ohjelmassa todetaan.

Tapahtumapäivän aikana sdp:n kansanedustajaehdokkaita koulutetaan vaalikampanjoinnista. Illalla ohjelmassa on muun muassa ehdokkaiden leikkimielinen Idols-kisa.

Uusimmat

Fingerpori

comic