Uutiset

Sanoma irtisanoo Aamulehden ja Satakunnan Kansan Lännen Media -sopimuksen vuoden päähän – yhteistoimitus jatkaa uutistyötä

"Haemme koko toimialalle parasta ratkaisua ja olemme hyvin yhteistyöhaluisia", sanoo Sanoman Petteri Putkiranta.
Lännen Media on 11 maakuntalehden yhteinen valtakunnallinen toimitus. Tuotantoa vetävä päätoimittaja Matti Posio haastattelemassa presidentti Sauli Niinistöä videoyhteydellä huhtikuussa. Kuva: Ossi Ahola
Lännen Media on 11 maakuntalehden yhteinen valtakunnallinen toimitus. Tuotantoa vetävä päätoimittaja Matti Posio haastattelemassa presidentti Sauli Niinistöä videoyhteydellä huhtikuussa. Kuva: Ossi Ahola

Sanoman omistukseen siirtyneet Aamulehti ja Satakunnan Kansa saattavat irtautua maakuntalehtien yhteisestä tuotantoyhtiöstä Lännen Mediasta.

Sanoma on torstaina irtisanonut Lännen Media Oy:n osakas- ja yhteistyösopimuksen. Irtisanomisaika on yksi vuosi.

Sanoma ja muut Lännen Median osakkaat neuvottelevat jatkosta lähiaikoina, vahvistaa Lännen Median hallituksen puheenjohtaja Mikko Kallio.

Sanoma kertoo haluavansa avata keskustelun mediatalojen yhteisistä tuotannoista.

– Olemme tässä asiassa hyvin yhteistyöhaluisia ja haemme koko toimialalle parasta ratkaisua. Ei ole järkevää, että kaikki mediat käyttävät resursseja asioihin, jotka ovat kaikille yhteisiä, Sanoman Uutis- ja feature-yksikön liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta sanoo.

Lännen Media tuottaa valtakunnallista ja ulkomaansisältöä yksinoikeudella 11 sanomalehdelle, joista kaksi – Aamulehti ja Satakunnan Kansa – ovat toukokuun alusta lähtien olleet Sanoman omistuksessa. Sanoma tuli Lännen Median osakkaaksi Alman maakuntamedioiden ostamisen yhteydessä.

Lännen Mediassa ovat mediayhtiöistä osakkaina TS-Yhtiöt, Kaleva Oy, I-Mediat, KPK Yhtiöt, Hämeen Sanomat Oy, SLP Kustannus ja Marva Media.

Sisältöä tekemässä ja julkaisemassa ovat mukana niiden omistamat sanomalehdet Turun Sanomat, Kaleva, Lapin Kansa, Ilkka-Pohjalainen, Keskipohjanmaa, Hämeen Sanomat, Forssan Lehti, Kainuun Sanomat ja Länsi-Suomi.

– Päivittäinen journalistinen työmme jatkuu toistaiseksi aivan normaalisti. Uutista voi kuvata yllätykseksi, jota osattiin vähän odotella, kertoo yhteistuotantoa johtava päätoimittaja Matti Posio.

Yhteistoimituksen vahvuus on nykyisellään noin 30 journalistia, joista Aamulehden ja Satakunnan Kansan toimittajia on kymmenen.

Lännen Media tavoittaa laajan lukijakunnan niin verkossa kuin painetuissa lehdissä. Osakaslehtien tilaajat sijoittuvat pohjoisimmasta Lapista aina Turun saaristoon etelässä. Painettujen lehtien yhteenlaskettu lukijamäärä on päivittäin yli miljoona suomalaista. Verkossa potentiaalinen yhteistavoittavuus on kaksi miljoonaa suomalaista.

Fingerpori

comic

Näkoislehti