Uutiset

Saramo tuuramassa äitiysvapaalle jäävää Li Anderssonia opetusministerinä

Vasemmistoliiton puoluehallitus esittää opetusministeriksi Jussi Saramoa, joka on puolueen varapuheenjohtaja. Puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson jää joulun jälkeen vanhempainvapaalle.
Vasemmistoliiton ensimmäistä varapuheenjohtajaa Jussi Saramoa esitetään Li Anderssonin tuuraajaksi opetusministerinä. Kuva: Matias Honkamaa
Vasemmistoliiton ensimmäistä varapuheenjohtajaa Jussi Saramoa esitetään Li Anderssonin tuuraajaksi opetusministerinä. Kuva: Matias Honkamaa

Vasemmistoliiton puoluehallitus esittää uudeksi opetusministeriksi varapuheenjohtaja Jussi Saramoa, 41. Saramo tuuraisi joulun jälkeen vanhempainvapaalle jäävää opetusministeriä Li Anderssonia. Pesti päättyy, kun Andersson palaa töihin.

Uusimaalainen Saramo on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja vasemmistoliiton ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Puoluehallituksen kokouksessa kannatusta opetusministeriksi sai myös kaksi muuta henkilöä.

Valinta etenee niin, että puoluehallituksen esitystä käsittelee eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuston yhteiskokous, joka päättää Anderssonin tuuraajan.

Yhteiskokous järjestetään syyskuussa. Ministeriehdokkaaksi voi asettua kokoukseen asti.

Andersson hoitaa vanhempainvapaastaan huolimatta puheenjohtajan tehtäviä, mutta Saramo ensimmäisenä varapuheenjohtajana saa myös vastuuta.

Andersson kertoi raskaudestaan viikolla

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kertoi esikoislapsen odotuksestaan aiemmin viikolla Instagramissa.

– Nyt minulle aukeaa mahdollisuus aivan uuden elämänvaiheen aloittamiseen. Jos kaikki menee hyvin, syntyy minulle ja puolisolleni Juhalle lapsi uudenvuoden tienoilla. Se on henkilökohtaisesti niin suuri ilon ja onnellisuuden aihe, että sille on vaikeaa löytää sopivia sanoja.

Hän otti kantaa siihen, mikä on oikea hetki hankkia lapsia.

– Olen tällä hetkellä unelmatyössäni opetusministerinä, mutta politiikka ei voi myöskään tarkoittaa sitä, että henkilökohtaiset unelmat voisi tai pitäisi sivuuttaa. Työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen ei ole vielä nykypäivänäkään helppoa, ja ajattelen, että nämäkin lasikatot rikkoutuvat vain rikkomalla niitä.

Uusimmat

Fingerpori

comic