Uutiset

Sari Essayah jää sairaslomalle rintasyövän vuoksi – Harkitsee jatkoa puolueensa puheenjohtajana

Ilman syöpädiagnoosia Sari Essayahin jatko kristillisdemokraattien johdossa olisi ollut hyvin todennäköistä.
Sari Essayah (kd.) on kolmannen kauden kansanedustaja. Vuosina 2009–14 hän istui europarlamentissä. Kuva: Mauri Ratilainen / Com.Pic / Arkisto
Sari Essayah (kd.) on kolmannen kauden kansanedustaja. Vuosina 2009–14 hän istui europarlamentissä. Kuva: Mauri Ratilainen / Com.Pic / Arkisto

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja kansanedustaja Sari Essayah jää kahden viikon sairauslomalle syövän vuoksi.

Essayh kertoi lauantaina kristillisdemokraattien puoluehallituksen kokouksessa, että hänellä diagnosoitiin heinäkuun lopussa rintasyöpä.

– Halusin tuoda asian mahdollisimman nopeasti tietoon, jotta puolueorganisaatiolla jää aikaa valmistautua uuteen tilanteeseen ja ihmisille harkinta-aikaa puheenjohtajuuden suhteen, Essayah sanoo tiedotteessaan.

Essayah kertoo, että hän harkitsee sairauslomansa aikana, hakeeko hän jatkokautta puolueensa puheenjohtajana. Kristillisdemokraatit valitsevat puheenjohtajan elokuun lopun puoluekokouksessaan.

Syöpä havaittiin Essayahin mukaan aikaisessa vaiheessa.

– Asia on niin tuore, että useimmat aivan perhepiiriä lukuun ottamatta saavat tiedon tästä nyt. Kiitän kaikista jo nyt tulleista tuenilmaisuista, ja erityisesti esirukouksista, Essayah toteaa tiedotteessa.

Toivoo palaavansa eduskuntaan syyskuussa

Essayah ilmoitti jäävänsä aluksi kahden viikon sairauslomalle.

– Toivon palaavani eduskuntatyöhön istuntokauden alussa syyskuussa, ja muutoin osallistuvani hoitojen sallimissa rajoissa.

Kevään eduskuntavaaleissa Essayah keräsi suuren äänisaaliin, yli 12 000 ääntä.

Häntä on pidetty erittäin vahvana ehdokkaana jatkamaan nykyistä puheenjohtajuuttaan uudelle kaudelle. Tiedotteessaan Essayah kertoo pohtivansa jatkoa tulevien viikkojen aikana.

– Hoidot alkavat ensi viikolla, ja nyt minun on keskityttävä tähän asiaan, Essayah sanoi kristillisdemokraattien äänenkannattajalle KD-lehdelle.

Uusimmat

Fingerpori

comic