Uutiset

Sarjakuristaja Michael Penttilän tuorein henkirikos oikeuteen heinäkuussa – epäillään murhasta, on jo tunnustanut tapon

Useista henkirikoksista tuomittu Michael Penttilä joutuu jälleen oikeuteen henkirikoksesta, joka tapahtui Helsingissä 13. huhtikuuta.

-Eilen iltapäivällä sain paperit, mutta olen ollut esitutkinnassa mukana. Syyte on nostettava 3. heinäkuuta mennessä ja pääkäsittelylle on varattu alustavasti 10. heinäkuuta. Aika selvältä näyttää, kertoo kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski Lännen Medialle.

Penttilää epäillään todennäköisin syin murhasta. Poliisin mukaan 52-vuotias nainen löytyi kuristettuna omasta kodistaan Helsingistä. Penttilä on tunnustanut henkirikoksen poliisille. Hän on tätä ennen surmannut kolme naista kuristamalla.

-Rikosnimikkeessä on ollut murha esitutkinnassa ilmi tulleen vakavan harkinnan, teon ilmeisen raakuuden ja tekijän osoittaman julmuuden vuoksi, kertoo tutkinnanjohtaja Kirsi Kanth torstaina Helsingin poliisin tiedotteessa.

Penttilä myönsi, mutta pitää tappona

Teko paljastui 4. toukokuuta. Tutkinnassa ilmeni pian viitteitä, että surmasta on syytä epäillä Penttilää.

Penttilä otettiin kotoaan kiinni 6. toukokuuta. Hän on ollut vangittuna 9. toukokuuta alkaen Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä.

Penttilä kiisti henkirikoksen ensimmäisessä kuulustelussa, mutta myönsi toisessa kuulustelussa tappaneensa uhrin kuristamalla. Penttilä pitää tekoa tappona.

Esitutkinta ohi, nyt syyteharkinnassa

Poliisi on päättänyt tapauksen esitutkinnan. Juttu siirrettiin 20. kesäkuuta syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon. Kihlakunnansyyttäjä Velitski siis vahvistaa, että juttu käsitellään heinäkuussa Helsingin käräjäoikeudessa.

Helsingin poliisi pyytää edelleen tietoa useisiin henkirikoksiin syyllistyneen Penttilän muista mahdollisista uhreista. Penttilä on yrittänyt ottaa yhteyttä myös muihin naisiin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic